Site icon Wellness Way Česká republika

Aromatičtá rajčatová omáčka pro dokonalou pizzu

K receptu

Rajčatová omáčka na pizzu připravená podle tohoto receptu je velmi chutná a může snadno konkurovat tomu, co dělají opravdoví kuchaři v restauracích. No, prodejcům to určitě dá náskok! Jako základ pro takovou omáčku doporučujeme použít rajčata a ne rajčatovou pastu, jak někdy naznačují online kulinářské zdroje. Logika je jednoduchá: čerstvé ovoce poskytuje spíše přirozenou nasládlou než zjevně kyselou chuť. A textura omáčky je nerovnoměrná a hustá, takže se lépe rozloží po těstě na pizzu. A jakoukoli náplň příště použijete, výsledek bude vynikající. Pojďme si tedy omáčku připravit doma a… otevřít si doma minipizzerii určenou pro vaši rodinu a přátele!

Složitost: průměrný Kalorie: 124,16 kcal/porce porce: 4 Vaření: 25 min Použitý: 2,28 g/8,87 g/9,10Omáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porceZralá sladká rajčata 600 gCibule 100 gČesnek 2 hřebíček(y)Olivový olej 2 polévkové lžíce.Sušené italské bylinky 1 lžičkaSůl Mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na omáčku nakrájejte rajčata nahoře příčně. Vložte do hrnce s vroucí vodou. Udržujte na vysoké teplotě po dobu 1 minuty. Pomocí děrované lžíce položte na talíř. Necháme mírně vychladnout a oloupeme. Dužinu rozemelte v mixéru.

Krok 2

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. V hluboké pánvi se silným dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek. Za stálého míchání smažte na středním plameni 5 minut.

Krok 3

Přidejte rajčatový protlak. Lehce osolte a opepřete. Dochutíme sušenými italskými bylinkami. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí (10–15 minut). Omáčku ochutnejte a případně dosolte

MIMOCHODEM

Pokud chcete mít omáčku pikantnější, přidejte do rajčatového protlaku hned na začátku dušení nakrájenou chilli papričku (se semínky nebo bez, podle chuti).

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Příprava omáčky bude rychlejší a jednodušší, pokud místo čerstvých rajčat použijete protlak v konzervě nebo nakrájená rajčata bez slupky. Posledně jmenované není třeba drtit mixérem, ale jednoduše rozdrtit vidličkou.

Exit mobile version