Boršč ve sklenici: recept na zimní dresink


Foto: z otevřených zdrojů

Tato zálivka se připravuje s kyselými jablky, která pak boršč dodá příjemnou pikantnost.

Boršč je skutečným symbolem Ukrajiny. A pokud milujete boršč, tak teď, když máte příležitost, byste si ho měli připravit na zimu, abyste si lahodný boršč mohli vychutnat později. Recept byl sdílen na webu Morshyn.

Oblékání na boršč na zimu

Ingredience:

  • řepa – 600 g;
  • bílé zelí – 800 g;
  • cibule – 200 g;
  • mrkev – 350 g;
  • sladká paprika – 250 g;
  • rajčata – 800 g;
  • kyselá jablka – 150 g;
  • sůl – 1 polévková lžíce. l.;
  • cukr – 2 polévkové lžíce. l.;
  • hřebíček – 3 kusy;
  • hrášek z nového koření – 5 kusů;
  • černý pepř – 5 kusů;
  • rostlinný olej – 125 ml;
  • voda – 250 ml;
  • česnek – podle chuti;
  • ocet 70% – 1 lžička.

Příprava:

  1. Připravte si všechny ingredience. Řepu omyjte, vložte do studené vody, položte na střední teplotu a po varu vařte 15 minut. Poté řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky.
  2. Zelí nakrájíme a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli, papriku a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Jablka – na proužky.
  3. Nalijte vodu a olej do velkého hrnce. Nakrájenou čerstvou zeleninu dejte do hrnce a promíchejte. Poté přidejte řepu a znovu promíchejte.
  4. K zelenině přidáme jablka, cukr, hřebíček, sůl, oba druhy pepře a česnek prošlý lisem. Znovu promíchejte. Přiveďte k varu na středním plameni a vařte půl hodiny.
  5. Umístěte obrobek do připravených sklenic a srolujte. Sklenice otočte na víčko a po vychladnutí je ukryjte na tmavém a suchém místě.
  6. Z počátečního množství produktů získáte asi 4 litry obrobku. Na vaření boršče přidejte 1 díl přípravku do 1 dílu vývaru.


4,0 z 5 // 2
recept, dresink, boršč
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika