K receptu
Ivan a Sergey si toto jídlo pamatují a milují z dětství. Mírně zmodernizovali recept mé matky a nyní je tento předkrm v nabídce jejich restaurace Twins Garden.
Složitost: průměrný porce: 3 Vaření: 2 hodiny Přidat. čas: 48 hodPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 PORCE3 kg smetanových rajčat 300 g bílé cibule 30 g česneku 10 g kopru, petrželky a bazalky 20 g vonného rostlinného olejeNa marinádu:3 litry filtrované vody 7 ml octa (ne 70, ale 7!) 110 g cukru 10 hrášku z nového koření 2 bobkové listy 5 g feferonky 45 g nejodizované soli Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Na marinádu smíchejte všechny ingredience v hrnci, přiveďte k varu a počkejte, až se sůl a cukr rozpustí. Ochlaďte na přibližně 50 °C.
Krok 2
Rajčata spaříme vroucí vodou, přendáme do ledové vody a oloupeme. Rajčata nakrájejte podélně na čtvrtky a dejte do sklenic.
Krok 3
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlkroužky. Česnek prolisujeme a oloupeme. Zeleninu nakrájíme nahrubo. K rajčatům přidáme česnek, cibuli a bylinky, zalijeme voňavým olejem a zalijeme marinádou.
Krok 4
Zcela vychladíme a dáme do lednice alespoň na 2 dny.