K receptu
Slavnostní jídlo, ale celkem rychlé na přípravu. Navrhuji připravit velmi chutný salát se sýrem, rajčaty a domácími krutony. I to je další způsob, jak utratit lahodná vařená vajíčka připravená na Velikonoce. Chci vyhrát sadu misek Joseph Joseph z limitované edice Nest 9 Plus Sky!
Složitost: snadno porce: 1SalátINGREDIENCE NA 1 PORCIvejce 4 ks sýr 200 g rajčat 300 g bageta 1 ks černých vypeckovaných oliv 100 g olivové majonézy 3-4 lžíce soli podle chuti bylinky de Provence koření 1 lžička černého pepře špetka bylinek podle chuti Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Vejce uvařte, jakmile jsou hotové, naplňte je studenou vodou, poté oloupejte a nakrájejte na kostičky. Umístěte na dno misky nebo formovací kroužek pro podávání porcí. Každou vrstvu namažte majonézou.
Krok 2
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a rozetřeme v rovnoměrné vrstvě.
Krok 3
Olivy nakrájíme na velké kousky a rozložíme je do nové vrstvy.
Krok 4
Bagetu nakrájejte na dlouhé tenké plátky, posypte solí, směsí provensálských bylinek a dejte na plech. Sušenky pečte v troubě na 160 stupňů do zlatova.
Krok 5
Vychladlé krutony rozprostřete v rovnoměrné vrstvě na salát. Znovu přidejte majonézu.
Krok 6
Rajčata nakrájíme na střední kostky. Přidat do salátu.
Krok 7
Sůl a pepř, namažte majonézou.
Krok 8
Salát ozdobte bylinkami a ihned podávejte, dokud jsou krutony křupavé.