Exkluzivní zimní delikatesa: Kaviár z lilku

K receptu

Lilek, stejně jako cuketa, se používají k přípravě kaviáru na zimu. Ukazuje se, že lilkový kaviár má kyselejší chuť – ostatně samotné lilky mají na rozdíl od cukety výraznější chuť. Běžný lilkový kaviár není pyré, ale jednoduše jemně nasekaný, cítíte strukturu každé složky. K přípravě kaviáru lze lilek připravit dvěma způsoby: zpočátku vařit do měkka nebo péct. Ale po uvaření získají lilky vodnatou strukturu. Druhý způsob – pečení – je vhodnější: část vlhkosti se odpaří, chuť se stává intenzivnější.

Složitost: snadno Kalorie: 86,58 kcal/porce porce: 15 Vaření: 1 hodina 15 minut Použitý: 2,76 g/3,33 g/11,17PrázdnýINGREDIENCE NA 15 PORCÍ5 středních lilků 2 střední cibule 3 zralá sladká rajčata 3 sladké papriky 3 stroužky česneku 50 ml rostlinného oleje sůl špetka cukru mletý černý pepř podle chuti 1 polévková lžíce. l. 5% ocet Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si sterilní sklenice a víčka.

Krok 2

Zapněte troubu na předehřátí na 200 stupňů.

Krok 3

Papriky omyjte.

Krok 4

Lilky omyjeme a na několika místech je propícháme vidličkou nebo nožem.

Krok 5

Papriky a lilky pečte v troubě. Papriky budou hotové za 15 minut, lilky v troubě úplně změknou – asi 20 minut.

Krok 6

Papriky dejte do mísy a přikryjte pokličkou, vychladněte a odstraňte slupku a semínka. Lilek ochlaďte a oloupejte.

Krok 7

Lilky a papriky nasekejte nožem velmi jemně.

Krok 8

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte na rostlinném oleji, dokud nebude průhledná.

Krok 9

Rajčata spaříme vroucí vodou, zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky. Přidejte k cibuli a vše společně vařte na mírném ohni 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru podle chuti.

Krok 10

Česnek oloupeme a prolisujeme lisem.

Krok 11

Do pánve s cibulí a rajčaty přidejte lilek, papriku a česnek. Promícháme a vše společně vaříme 10 minut. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte sůl, cukr a pepř.

Krok 12

Zalijte octem, zamíchejte, zahřívejte 2-3 minuty a horký lilkový kaviár vložte do horkých sterilizovaných sklenic. Uzavřete víčky.

Krok 13

Sklenice s lilkovým kaviárem na zimu zakryjte přikrývkou nebo ručníkem a nechte vychladnout.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud máte rádi lilkový kaviár s čerstvými rajčaty, „odesský styl“, doporučujeme zjednodušit přípravu. Připravte lilky na kaviár: upečte v troubě, odstraňte slupku a stonky a horké vložte do sklenic. Při vkládání do sklenic posypeme solí a přidáme ocet. Uzavřete víčky a sterilizujte. V zimě otevřete sklenici těchto lilků a připravte modrý kaviár s přidáním čerstvých rajčat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: