Exotická chuť Itálie: Panzanella

K receptu

Tento salát je v létě v Toskánsku velmi oblíbený. Můžete do něj přidat různou zeleninu a sýry, například mozzarellu.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 35 minTroubaPečeníItalská kuchyněVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce300 g růžových rajčat 6–7 malých křupavých okurek 3 sladké papriky 1 sladká červená cibule 1 malá ciabatta 2 polévkové lžíce. l. kapary 6–8 filet z ančoviček v oleji 2 stroužky česneku 2 polévkové lžíce. l. červený vinný ocet 100 ml olivový olej sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Předehřejte troubu na 170°C. Plech vyložte pergamenem. Rozdrťte a oloupejte česnek, vložte do sklenice mixéru, přidejte špetku soli, zalijte polovinou oleje a rozmixujte dohladka.

Krok 2

Chléb natrhejte na malé kousky různých tvarů, položte na připravený plech, přelijte česnekovým olejem a promíchejte. Vložíme do horní třetiny trouby a pečeme dozlatova, asi 10 minut.

Krok 3

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká pírka, dáme do salátové mísy, přidáme sůl, ocet a zbylý olej. Ančovičky nakrájíme a přidáme k cibuli spolu se lžící oleje ze sardelové sklenice. Nechte stát 5-7 minut.

Krok 4

Rajčata nakrájíme na střední plátky, okurky na kostičky. Oloupejte sladkou papriku od semínek a blan, odstraňte stopky. Papriky nakrájíme na tenké proužky. Zeleninu dejte do salátové mísy s cibulí a ančovičkami, promíchejte.

Krok 5

Do salátu přidáme osmažený chléb, zamícháme, necháme 5 minut odstát, aby chléb nasál šťávu, a podáváme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika