Site icon Wellness Way Česká republika

Exotická dobrota: Studená okurková polévka s křupavou smaženou rybou

K receptu

Nevzdávejte se v létě polévek. Nechte je být, ale bez povyku kolem sporáku – připravte si třeba studené polévky, jako je tato. Jediné, co musíte udělat, je nakrájet ingredience a promíchat. Stačí si předem upravit směs nálevu z okurek a kefíru podle vašich chuťových preferencí. A hustotu polévky máte samozřejmě na svědomí.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 10 minPolévkaDětské menuINGREDIENCE NA 4 porce3 vařené brambory 3-4 vejce natvrdo 2-3 silné listy okurky 2-3 snítky petržele a kopru, plus pro podávání 3-4 stonků zelené cibulky, plus pro podávání 1,2-1,5 litru láku z okurek 0,8-1 litru kefíru, hustá vesnická zakysaná smetana k podávání 250-300 g smažených hub, nejlépe medových hub 500-600 g smažené ryby, nejlépe treska sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Brambory a vejce nakrájíme na malé kostičky, okurky na tenké krátké proužky. Zeleninu nakrájejte nadrobno. Smíchejte připravené ingredience ve velké míse

Krok 2

Výslednou hmotu nalijte směsí solného roztoku z okurek a kefíru, nejprve ji upravte podle chuti solí a pepřem. Poměr tekutin si upravte podle sebe. Rozruch. Dochuťte solí a pepřem.

Krok 3

Nalijte polévku do talířů nebo misek. Přidejte na tenké plátky nakrájené houby a malé kousky ryb. Podávejte se zakysanou smetanou.

Exit mobile version