Site icon Wellness Way Česká republika

Exotická kouzla kubánské omáčky

K receptu

Rajčatové omáčky se na zimu připravují stejně často jako rajčata v konzervě nebo zeleninové saláty s nimi. A nejjednodušší způsob, jak proměnit obyčejnou rajčatovou pastu na omáčku s jižanským charakterem, je uvařit rajčata s kořením. Omáčka Kuban se připravuje přesně touto technologií. A samozřejmě vlastní domácí omáčka ze zralých letních rajčat k masu, rybám, těstovinám a jen jako základ na chlebíčky se samozřejmě nedá srovnat s těmi z obchodu. Velmi chutné koření, skutečný pomocník pro hospodyňku.

Složitost: snadno Kalorie: 79,00 kcal/porce porce: 15 Vaření: 50 min Použitý: 1,88 g/0,64 g/16,94PrázdnýINGREDIENCE NA 15 PORCÍ2 kg zralých červených rajčat 150 g cukru 25 g soli 100 g cibule 2 stroužky česneku 20 ks. černý pepř 20 ks. nové koření 25 pupenů hřebíčku 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku 1/4 lžičky mleté ​​skořice 1/4 lžičky hořčičného prášku 1 polévková lžíce. lžíce 9% ocet Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si sterilizované sklenice a víčka.

Krok 2

Rajčata omyjte, odstraňte stopku. Umístěte rajčata do cedníku.

Krok 3

Připravte si studenou vodu do nádoby.

Krok 4

V hrnci dejte vařit vodu a rajčata vložte do cedníku do vroucí vody na 1-2 minuty. Vyjměte a ihned vložte do studené vody.

Krok 5

Rajčata oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru na pyré.

Krok 6

Rajčatový protlak přendejte do hrnce a na mírném ohni vařte na polovinu, dokud z něj nevznikne hustá pasta.

Krok 7

Cibuli a česnek rozemelte v mixéru. Rozdrťte černou a nové koření v hmoždíři. Zavažte hřebíček do gázy.

Krok 8

10-15 minut před koncem vaření přidáme sůl, cukr, nakrájenou cibuli a česnek, černé a nové koření, skořici, muškátový oříšek a hořčici, hřebíček.

Krok 9

Na konci vaření vyjmeme hřebíček a zalijeme octem. Zahřejte se.

Krok 10

Hotovou omáčku Kuban okamžitě nalijte do horkých sterilních sklenic.

Krok 11

Sterilizujte sklenice s omáčkou: 0,5 litru na 30–35 minut, litrové sklenice na 40–45 minut a poté uzavřete víčky.

Exit mobile version