K receptu
Rajčata jsou výbornou „nádobou“ na pečení. Konzervovaný tuňák v tomto receptu může být nahrazen saury nebo růžovým lososem.
Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 40 minPečeníHlavní chodVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 6 PORCÍ6 velkých rajčat 2 středně velké sladké červené papriky 200 g tuňáka v konzervě 50 g kapar 50 g oliv kalamata půl citronu 10 g petrželky 50 ml olivového oleje sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Papriky opečeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Kapary, olivy a petržel nasekáme, tuňáka rozdrobíme.
Krok 2
Smíchejte papriky se všemi přísadami kromě rajčat.
Krok 3
Odřízněte „kloboučky“ – asi čtvrtinu horní části – z každého rajčete. Dužinu rajčat propíchneme párátkem. Ostrou lžičkou vydlabejte jádro a semena.
Krok 4
Rajčata naplňte směsí pečených paprik a přikryjte pokličkou. Dáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20 až 30 minut. Podávejte teplé nebo studené.