Site icon Wellness Way Česká republika

Exotická rajčata plněná tuňákem a sladkou paprikou

K receptu

Rajčata jsou výbornou „nádobou“ na pečení. Konzervovaný tuňák v tomto receptu může být nahrazen saury nebo růžovým lososem.

Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 40 minPečeníHlavní chodVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 6 PORCÍ6 velkých rajčat 2 středně velké sladké červené papriky 200 g tuňáka v konzervě 50 g kapar 50 g oliv kalamata půl citronu 10 g petrželky 50 ml olivového oleje sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Papriky opečeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Kapary, olivy a petržel nasekáme, tuňáka rozdrobíme.

Krok 2

Smíchejte papriky se všemi přísadami kromě rajčat.

Krok 3

Odřízněte „kloboučky“ – asi čtvrtinu horní části – z každého rajčete. Dužinu rajčat propíchneme párátkem. Ostrou lžičkou vydlabejte jádro a semena.

Krok 4

Rajčata naplňte směsí pečených paprik a přikryjte pokličkou. Dáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20 až 30 minut. Podávejte teplé nebo studené.

Exit mobile version