Exotická Shawarma s korejskou twistem: Objevte chuť korejské mrkve

K receptu

Domácí shawarma s korejskou mrkví má velmi výraznou, odvážnou chuť, kterou si většinou oblíbí všichni příznivci tohoto rychlého občerstvení. Základem náplně je krůtí, nebo spíše křehký filet, který se předpeče v troubě (pokud chcete, použijte kuřecí maso). Podstata receptu nepřekvapí skutečné odborníky na výrobu shawarmy: pták je nakrájen, kombinován s připravenou zeleninou, korejskou mrkví a zabalen do plátku tenkého pita chleba. Zbývá jen opékat shawarmu na grilovací pánvi, dokud se neobjeví chutné proužky, a podávat ji na stůl k radosti všech přítomných.

Složitost: průměrný porce: 2VegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 2 PORCEtenký pita chléb 2 ks.krůtí filé 300 grajčata 300 gokurky 200 gčervená cibule 100 gČínské zelí 100 gkorejská mrkev 100 glisty salátu 6 ks.zakysaná smetana 20% tuku 60 grajčatová omáčka 25 ghořčice 10 gmletá paprika 0,5 lžičkysůl mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na shawarma. Krůtí řízek omyjte a dobře osušte papírovými utěrkami. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Koření vetřeme do filetů.

Krok 2

Troubu předehřejte na 200°C. Připravená krůtí prsa položte na plát alobalu a přehněte okraje přes vršek, aby zůstal malý otvor. Nalijte do ní trochu teplé vody (pár polévkových lžic). Pečte 35 minut.

Krok 3

Krůtí řízek necháme v alobalu mírně vychladnout, aby byla dužina křehčí. Během této doby připravte další ingredience shawarmy: zeleninu a salát.

Krok 4

Okurkám odřízněte konce. Ovoce nakrájíme na podélné plátky a poté na tenké proužky. Pokud jsou semena velká, je lepší je vyříznout spolu s částí dužiny.

Krok 5

Rajčata nakrájejte na poloviny, odstraňte přebytečnou šťávu a semínka. Zbývající část nakrájíme na proužky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Můžete ji smíchat s citronovou šťávou: chuť shawarmy získá velmi zajímavé tóny.

Krok 6

Pekingské zelí nakrájíme najemno. Umístěte korejskou mrkev na 2-3 vrstvy papírových ručníků, aby absorbovala marinádu. Listy salátu omyjte a dobře osušte.

Krok 7

Připravte omáčku shawarma s korejskou mrkví. Vložte zakysanou smetanu do misky. Přidejte rajčatovou omáčku a hořčici. Sůl a pepř podle chuti. Důkladně promíchejte.

Krok 8

Teplé krůtí řízky nakrájejte na nudličky stejné velikosti jako okurky a rajčata. Rozložte listy pita chleba na pracovní stůl. Polovinu každého potřete výslednou omáčkou a nechte asi 7 cm volných okrajů.

Krok 9

Na omáčku položíme salát, cibuli, okurky, rajčata, čínské zelí, mrkev a krůtí řízek. Sklopte okraje listů lavash dovnitř a zabalte náplň tak, aby byla celá „utěsněná“.

Krok 10

Na suché grilovací pánvi ze všech stran střídavě opečte shawarmu a korejskou mrkev. Na povrchu by se měly objevit tmavé pruhy. Shawarmu ihned podávejte.

MIMOCHODEM

Krůtu na náplň shawarma lze samozřejmě péct ve fólii bez přidání vody, ale v námi doporučené verzi bude filet křehčí a chutnější.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Shawarma omáčka s korejskou mrkví může být jakákoli omáčka, která se vám obzvláště líbí, dokonce i běžná majonéza. Zkuste použít rančový dresink, aioli (česneková majonéza) nebo přidat přírodní jogurt.

i banální majonéza,

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika