K receptu
Bobule nebo ovoce pyré s cukrem jsou rozhodně zdravější než ty připravené tepelnou úpravou. A tento „syrový“ džem se připravuje mnohem rychleji než obvykle.
Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 1 hodina 30 minutMixérSnídaněOdpolední svačinaDezertVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetDětská dovolenáINGREDIENCE NA 2 PORCE400 g brusinek 800 g feijoa 800 g cukru 2 pupeny hřebíčku Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Brusinky zasypte cukrem, nechte 1 hodinu a poté zahřejte jen k varu, odstavte z ohně a vyšlehejte mixérem dohladka. Přidejte „kuličky“ hřebíčkových pupenů rozdrcené prsty (bez „stonků“).
Krok 2
Feijoa nakrájejte na velké kusy a umelte na mlýnku na maso nebo nasekejte mixérem.
Krok 3
Smíchejte feijoa a brusinkový sirup do hladka a vložte do sterilizovaných sklenic. Uchovávejte v lednici.