Exotický chutney z bílého rybízu

K receptu

Radím vám připravit si hned teď pár sklenic chutney z bílého rybízu a v zimě překvapit hosty tím, že ho budete podávat jako dezert. Chuť červeného pepře odhaluje výrazné květinové tóny a příjemné teplo postupně přechází v pikantní dochuť.

Složitost: snadno Kalorie: 243,88 kcal/porce porce: 10 Vaření: 1 hodina Použitý: 0,60 g/0,22 g/58,42PrázdnýOmáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍ1 kg bílého rybízu 50 ml pomerančové šťávy 50 ml citronové šťávy 500 g cukru 3 polévkové lžíce. l. růžový pepř kůra z 1 citronu Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si sterilizované sklenice a osušte.

Krok 2

Roztřiďte rybíz, odstraňte větve a poškozené bobule. Omyjte a nechte okapat v cedníku.

Krok 3

Polovinu rybízu (500 g) dejte do hrnce, přidejte pomerančovou a citronovou šťávu a 200 ml vody.

Krok 4

Přiveďte k varu, vařte 5 minut, poté sceďte do jemného síta a sceďte.

Krok 5

Vzniklou šťávu nalijte zpět do pánve, přidejte cukr, míchejte, dokud se nerozpustí.

Krok 6

Přidejte zbývající rybíz a přiveďte k varu a vařte 4 minuty.

Krok 7

Přidejte červenou papriku a citronovou kůru, promíchejte a stáhněte z ohně.

Krok 8

Chutney z bílého rybízu rozdělte do připravených sklenic a uzavřete víčky.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Chutney z bílého rybízu skladujte na chladném místě.

UŽITEČNÉ RADY

Bílý rybíz je méně kyselý a jako zálivka ve formě želé nebo džemu se příliš neosvědčuje. Ale to lze napravit, pokud přidáte jas a pikantnost pomocí koření.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: