Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický džem z brusinek s křupavými vlašskými ořechy

K receptu

Vlašské ořechy v brusinkovém džemu jsou pokaždé malým dárkem. Tvrdé kousky ořechů po ležení v hustém červeném sirupu změknou a jsou okamžitě prodchnuty sladkostí i kyselostí brusinek. Taková marmeláda udělá například z té nejjednodušší krupicové kaše mistrovské dílo – když ji rozložíte ve vrstvách, každou necháte trochu vychladnout a přelijete brusinkovou marmeládou s vlašskými ořechy – co není Gurjevova kaše?

Složitost: snadno Kalorie: 5538,00 kcal/porce porce: 2 Vaření: 1 hodina Použitý: 35,40 g/132,40 g/1046,00MixérVařeníDezertVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 2 PORCE1 kg mražených nebo čerstvých brusinek 1 kg cukru, nejlépe jemného 200 g zcela čerstvých vyloupaných vlašských ořechů 200 ml pitné vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li připravit džem z brusinkových vlašských ořechů, opatrně nasekejte všechny vlašské ořechy na kousky. Každá polovina jádra musí být rozřezána na 4 části.

Krok 2

Brusinky roztřiďte, odstraňte stonky a listy. Vytříděné bobule nasypeme do zavařovací mísy nebo širokého kastrolu/kastrůlku se silným dnem, zalijeme pitnou vodou a ponorným mixérem rozmixujeme tak, aby zbyly malé kousky.

Krok 3

Umístěte pánev/pánev/kastrůl na vysokou teplotu, přiveďte k varu, přidejte cukr. Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Jakmile se vaří, začněte sbírat pěnu. Snižte teplotu na střední.

Krok 4

Po 10–15 minutách. Po vyvaření brusinkové marmelády opatrně přidejte připravené ořechy, stáhněte plamen na minimum a obsah zvolené nádoby vařte 20–25 minut.

Krok 5

Brusinkový džem stáhneme z ohně. Horký džem nalijte do sterilizovaných sklenic, uzavřete je a ochlaďte dnem vzhůru.

Exit mobile version