K receptu
Sezóna dřínu netrvá dlouho, proto je důležité stihnout si tyto bobule koupit a udělat si alespoň trochu marmelády. Před přípravou džemu dřín blanšírujte nebo ho přes noc podlijte vodou – bobule si tak při vaření zachovají svůj tvar.
Složitost: snadno Kalorie: 128,20 kcal/porce porce: 3 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 0,20 g/0,00 g/32,01VařeníDezertVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 PORCE1,5 kg cukru 1 kg dřínu Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Dřín roztřiďte a opláchněte. V širokém hrnci dejte vařit vodu. Dřín po částech vložíme do síta, vložíme do vroucí vody a 1 minutu blanšírujeme.
Krok 2
Do velkého hrnce dejte cukr, přidejte 300 ml vody a přiveďte k varu. Dřín vložte do vroucího sirupu, vařte 7 minut a sbírejte pěnu.
Krok 3
Odstraňte z ohně a nechte úplně vychladnout. Vraťte na oheň a za stálého míchání přiveďte k varu. Nechte znovu vychladnout a poté znovu provařte. Vložte džem do sterilizovaných sklenic.