K receptu
Feijoa i vlašské ořechy jsou bohaté na vitamíny a mikroelementy. Džem z feijoa s ořechy je proto zásobárnou potěšení i užitku.
Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 7 hodinVařeníOdpolední svačinaDezertPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetNarozeninyDětská dovolenáINGREDIENCE NA 2 PORCE1 kg feijoa 200 g vlašských ořechů šťáva a kůra ze 2 citronů 800 g cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Feijoa nakrájejte na 1 cm silné plátky, vložte do zavařovací mísy nebo širokého kastrolu, posypte cukrem a nechte 5–7 hodin odležet.
Krok 2
Umístěte feijoa do výsledného sirupu na vysokou teplotu, přiveďte k varu, odstraňte pěnu a snižte teplotu na minimum.
Krok 3
Přidejte citronovou kůru, šťávu a vlašské ořechy. Vařte 25–30 minut. Poté vložte do sterilizovaných sklenic, uzavřete, otočte a zcela vychladněte.