Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický džem z feijoa s křupavými vlašskými ořechy

K receptu

Feijoa i vlašské ořechy jsou bohaté na vitamíny a mikroelementy. Džem z feijoa s ořechy je proto zásobárnou potěšení i užitku.

Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 7 hodinVařeníOdpolední svačinaDezertPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetNarozeninyDětská dovolenáINGREDIENCE NA 2 PORCE1 kg feijoa 200 g vlašských ořechů šťáva a kůra ze 2 citronů 800 g cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Feijoa nakrájejte na 1 cm silné plátky, vložte do zavařovací mísy nebo širokého kastrolu, posypte cukrem a nechte 5–7 hodin odležet.

Krok 2

Umístěte feijoa do výsledného sirupu na vysokou teplotu, přiveďte k varu, odstraňte pěnu a snižte teplotu na minimum.

Krok 3

Přidejte citronovou kůru, šťávu a vlašské ořechy. Vařte 25–30 minut. Poté vložte do sterilizovaných sklenic, uzavřete, otočte a zcela vychladněte.

Exit mobile version