Exotický salát Amur s luxusní červenou rybou

K receptu

Salát Amur s červenou rybou je znám již více než 60 let. Poprvé byl připraven v roce 1956 v Chabarovsku, v kuchyni restaurace Amur ve stejnojmenném hotelu. Alespoň si to myslí původní obyvatelé Chabarovska. Nejprve si tento světlý a neuvěřitelně chutný salát získal popularitu na Dálném východě a poté se rozšířil po celém Rusku. Kombinace nasolené červené ryby a čerstvých rajčat se může zdát uchu překvapivá. A chutná to neuvěřitelně. Přidejte šťavnatou cibuli a konzervovaný zelený hrášek k rajčatům a rybám – a zažijete opravdovou slast. Můžete si vzít jakoukoli červenou rybu z Dálného východu – chum losos, růžový losos, sockeye losos, a tak dále. Může být uzené nebo jednoduše solené – lépe samozřejmě jemně solené. Hrách je volitelná přísada. Nabízíme klasický amurský recept, který si můžete přizpůsobit podle sebe a měnit poměry podle chuti.

Složitost: snadno Kalorie: 220,02 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Použitý: 12,65 g/13,68 g/9,75VečeřeVečeřeSnackSalátVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninynový rokINGREDIENCE NA 4 porceLehce osolené filé z červené ryby 200 gRajčata 350 gCibule 1 kusZelený hrášek 120 gRostlinný olej 2 polévkové lžíce.ocet 9% 1 polévková lžíce.Cukr 0,5 lžičkySůl Mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká pírka nebo čtvrtky kroužků. Dejte do malé misky, přidejte cukr, ocet, lžíci vody a špetku soli. Promíchejte – nechte cibuli marinovat, zatímco si připravíte zbytek surovin.

Amur salát s červenou rybou
Amur salát s červenou rybou ()

Krok 2

Filet z červené ryby nakrájejte na malé kostičky (asi 1,5 cm na straně). Pečlivě zkontrolujte, zda ve filetu nejsou kosti. Opatrně je odstraňte pinzetou. Přeneste rybu do salátové mísy.

Amur salát s červenou rybou
Amur salát s červenou rybou ()

Krok 3

Rajčata omyjeme, otřeme ubrouskem, zbavíme zbylých stopek a nakrájíme na kostičky nebo kousky jiného tvaru – dle libosti. Přeneste na ryby.

Amur salát s červenou rybou
Amur salát s červenou rybou ()

Krok 4

Přidejte zelený hrášek do salátové mísy. Slijte marinádu z cibule a přidejte cibuli do salátu. Okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a rostlinným olejem a promícháme. Už není potřeba přidávat sůl.

Amur salát s červenou rybou
Amur salát s červenou rybou ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Salát Amur s červenou rybou lze připravit předem a nechat ho několik hodin stát v lednici. Tím bude jen chutnější – všechny šťávy se promísí a ryba bude navíc marinovaná.

MIMOCHODEM

Někdo přidává do salátu Amur místo zeleného hrášku černé olivy. Zkuste to, je to také velmi chutné. A někdo si raději vystačí jen s rybami, rajčaty a cibulí. Pokud máte rádi chuť silnější, nemůžete cibuli nakládat, ale dát ji „živou“.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika