K receptu
Kuřecí salát se zeleninou a dresinkem ze zakysané smetany může být vynikající alternativou k tradičnímu Olivierovi na novoročním stole.
Složitost: snadno porce: 5 Vaření: 15 hodinŽádná tepelná úpravaVečeřeVečeřeSalátVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninynový rokVánoceINGREDIENCE NA 5 PORCÍvařený kuřecí filet 250 gredis 10 – 12 ks rajčata 1 ks zelené cibule 0,5 svazku zálivka: zakysaná smetana z pečené smetany (nebo hustého kysaného pečeného mléka) 5 lžic hořčice 0 ČL soli 1 špetka čerstvě mletého černého pepře 1 špetka Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Ředkvičky omyjeme, osušíme, zastřihneme konce. Ředkvičky nakrájíme na malé kostičky.
Krok 2
Okurku omyjeme a osušíme. Okurku nakrájíme na malé kostičky.
Krok 3
Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky. Přebytečnou šťávu slijte.
Krok 4
Zelenou cibuli omyjeme, osušíme, nakrájíme nadrobno.
Krok 5
Uvařený kuřecí řízek nakrájíme na malé kostičky.
Krok 6
Všechny ingredience salátu jsou nakrájené.
Krok 7
Na dresink smíchejte zakysanou smetanu (nebo fermentované pečené mléko), hořčičný olej, připravenou hořčici, sůl a pepř, promíchejte.
Krok 8
Nakrájené jídlo naskládejte na talíř a doprostřed dejte misku s dresinkem. Salát podávejte ke stolu.
Krok 9
Salát těsně před konzumací promíchejte, přelijte zálivkou a znovu promíchejte. Dobrou chuť! Veselé svátky!
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Pro pikantní chuť můžete do zálivky přidat 1 – 2 nasekané stroužky česneku.
UŽITEČNÉ RADY
Kromě zelené cibule (nebo společně s nimi) můžete použít další zeleninu – petržel, kopr, koriandr.