Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický salát se zeleninou a kousky kuřecího masa

K receptu

Kuřecí salát se zeleninou a dresinkem ze zakysané smetany může být vynikající alternativou k tradičnímu Olivierovi na novoročním stole.

Složitost: snadno porce: 5 Vaření: 15 hodinŽádná tepelná úpravaVečeřeVečeřeSalátVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninynový rokVánoceINGREDIENCE NA 5 PORCÍvařený kuřecí filet 250 gredis 10 – 12 ks rajčata 1 ks zelené cibule 0,5 svazku zálivka: zakysaná smetana z pečené smetany (nebo hustého kysaného pečeného mléka) 5 lžic hořčice 0 ČL soli 1 špetka čerstvě mletého černého pepře 1 špetka Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Ředkvičky omyjeme, osušíme, zastřihneme konce. Ředkvičky nakrájíme na malé kostičky.

Krok 2

Okurku omyjeme a osušíme. Okurku nakrájíme na malé kostičky.

Krok 3

Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky. Přebytečnou šťávu slijte.

Krok 4

Zelenou cibuli omyjeme, osušíme, nakrájíme nadrobno.

Krok 5

Uvařený kuřecí řízek nakrájíme na malé kostičky.

Krok 6

Všechny ingredience salátu jsou nakrájené.

Krok 7

Na dresink smíchejte zakysanou smetanu (nebo fermentované pečené mléko), hořčičný olej, připravenou hořčici, sůl a pepř, promíchejte.

Krok 8

Nakrájené jídlo naskládejte na talíř a doprostřed dejte misku s dresinkem. Salát podávejte ke stolu.

Krok 9

Salát těsně před konzumací promíchejte, přelijte zálivkou a znovu promíchejte. Dobrou chuť! Veselé svátky!

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pro pikantní chuť můžete do zálivky přidat 1 – 2 nasekané stroužky česneku.

UŽITEČNÉ RADY

Kromě zelené cibule (nebo společně s nimi) můžete použít další zeleninu – petržel, kopr, koriandr.

Exit mobile version