K receptu
Možná jste to nevěděli, ale rajčata, bazalka a jahody jsou si svým chemickým složením velmi podobné, takže se k sobě budou hodit ke každému pokrmu – ne nadarmo si Španělé jahody a bazalku často přidávají do své vyhlášené studené polévky gazpacho . Nebudeme nic pyré, protože tyto produkty vypadají velmi krásně i ve formě salátu!
Složitost: snadno Kalorie: 164,58 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 1,57 g/14,34 g/7,08SalátINGREDIENCE NA 4 porce2 velká růžová rajčata 200 g žlutých cherry rajčat nebo smetany 150 g pevných jahod 3-4 snítky bazalky (10 g) šťáva a kůra z poloviny malého citronu (70 g) 60 ml olivy malasol čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Na dresink smíchejte v míse mixéru nahrubo nasekanou bazalku, citronovou šťávu a kůru, 2 jahody a olivový olej. Osolíme, opepříme, ušleháme do hladka.
Krok 2
Růžová rajčata nakrájíme na velké plátky, cherry rajčata napůl (a smetanu na 4 díly).
Krok 3
Jahody zbavte stopek a bobule podélně rozkrojte na polovinu nebo na čtvrtiny, podle velikosti.
Krok 4
Rajčata a jahody spojíme, pokapeme dresinkem a ihned podáváme.