Site icon Wellness Way Česká republika

Gruziínské pokušení: Zapečené lilky s rajčaty

K receptu

Gruzínský styl zde lze snadno nahradit ruským, italským nebo asijským – vše závisí na kombinaci bylin a koření. Například: kopr + aromatický slunečnicový olej. Nebo bazalka + sušené oregano + olivový olej. Nebo jen to samé koriandr + čerstvý zázvor a kari… No, chápete.

Složitost: snadno Kalorie: 196,25 kcal/porce porce: 4 Vaření: 35 min Použitý: 7,88 g/5,42 g/28,77Hlavní chodINGREDIENCE NA 4 porce4 střední lilky 2 velká zralá rajčata (400 g) 1 střední svazek koriandru (40 g) 5 stroužků česneku (25 g) 0,5 lžičky. semena koriandru (2 g) 1 lžička. chmel-suneli (4 g) rostlinný olej sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Předehřejte troubu s horkovzdušnou (horkovzdušnou) na 200 °C nebo na 220 °C, pokud není horkovzdušná. Plech vyložte pečicím papírem.

Krok 2

Každý lilek nakrájejte podélně na 3 silné kusy, odstraňte ocas. Špičkou ostrého nože nařízněte dužinu každého kousku příčně, aniž byste ho zcela prořízli, asi 5 mm hluboko.

Krok 3

Lilky položte na připravený plech řeznou stranou nahoru (možná mírně překrývající) a potřete štětcem olejem. Dochutíme solí a vložíme do horní třetiny trouby. Lilky by měly být dozlatova opečené a vnitřek zcela upečený a měkký, asi 20 minut.

Krok 4

Zatímco se lilky pečou, nasekejte oloupaný česnek spolu s koriandrem, koriandrem, solí a slunečnicovým chmelem co nejjemněji, téměř na pastu.

Krok 5

Rajčata nakrájejte na kousky a spolu s tekutinou odstraňte semínka. Dužinu nakrájejte na kostičky, smíchejte se směsí koriandru a česneku a pepře.

Krok 6

Na horký lilek položte rajčata a koriandr, pokapejte olivovým olejem a horké podávejte.

Exit mobile version