Site icon Wellness Way Česká republika

Jednoduchý Olivier: Pouto mezi kuchyní a elegancí

K receptu

Kolik lidí je, tolik názorů na složení oblíbeného jednoduchého salátu Olivier! Někteří jsou vehementně proti cibuli a čerstvým okurkám. Někteří jsou proti jablkům a mrkvi. Někteří lidé neuznávají ani kuře, ani klobásu a hlasují pro vařené maso. A někteří trvají na používání výhradně domácí majonézy, protože věří, že majonéza z obchodu eliminuje všechny výhody ingrediencí pokrmu. Obecně platí, že hlavním kouzlem jednoduchého Oliviera je, že téměř každý má svůj vlastní, nejsprávnější a nejchutnější. Proto má tento salát rád téměř každý!

Složitost: průměrný porce: 2 Vaření: 1 hodina 30 minut Přidat. čas: 30 minruská kuchyněSalátVegetariánstvínový rokINGREDIENCE NA 2 PORCE7 vařených bramborových hlíz (střední) 6 nakládaných okurek 6 vařených vajec 5 vařených mrkví (střední) 1 konzerva zeleného hrášku 300 g lékařské klobásy 200 g majonézy 100 g zakysané smetany Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na jednoduchý Olivier salát. Mrkev a brambory důkladně omyjte kartáčem a bez slupky uvařte do měkka. Necháme úplně vychladnout. Poté oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

Krok 2

Vejce uvařte natvrdo pro Oliviera (ne déle než 10 minut). Ochlaďte pod tekoucí vodou, poté oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Na omáčku smíchejte majonézu se zakysanou smetanou a solí podle chuti.

Krok 3

Připravte si všechny zbývající ingredience Olivier. Doktorský párek a okurky nakrájíme na malé kostičky. Konzervovaný hrášek dejte do síta, aby tekutina vytekla.

Krok 4

Smíchejte všechny připravené jednoduché Olivierovy ingredience ve velké hluboké misce. Přidejte majonézovo-kyselou smetanu, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.

Krok 5

Mísu se salátem zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 30 minut do lednice. Poté Oliviera vyjměte, vložte do salátové mísy nebo naaranžujte na porcované talíře. Ozdobte dle libosti.

UŽITEČNÉ RADY

Dresing na jednoduchý Olivierový salát lze udělat originálnějším přidáním česneku, protlačeným lisem, lžičkou hořčice nebo stejným množstvím konzervovaného křenu.

MIMOCHODEM

Místo lékařské klobásy si vezměte šunku, vařené vepřové maso nebo karbonádu: chuť jednoduchého Oliviera se okamžitě „zkomplikuje“ a jídlo se přesune z každodenní kategorie do slavnostní.

Exit mobile version