K receptu
Odborníci tvrdí, že správné burgery by měly mít hovězí placičku. A vůbec, hovězí řízky jsou nejšťavnatější. Mezitím lze řízky připravit z jakéhokoli jiného druhu masa. Hlavní je použít na mleté maso nelibové kousky. A s vhodnou sadou koření lze ze stejného jehněčího udělat šťavnatý a chutný burger.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 30 minGril/BBQPraženíNa grilu, na griluVečeřeHlavní chodVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetPiknikINGREDIENCE NA 4 porce2 okurky 100 g fety 400 g mletého jehněčího masa 1/2 cibule 1 vejce 1 polévková lžíce. l. pražená semínka kmínu 4 burgerové housky 1 na tenké plátky nakrájené jablko a zelený salát k podávání sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Do velké mísy dejte najemno nakrájené okurky, rozdrobenou fetu, mleté maso, cibuli, vejce a kmín. Osolíme a dobře prohněteme.
Krok 2
Ze vzniklého mletého masa vytvarujte 4 řízky.
Krok 3
Řízky opékejte 5-10 minut na rozehřátém grilu nebo grilu z obou stran (podle požadovaného stupně propečení. Podávejte na houskách s plátky jablek a zeleným salátem.