Jemný piškot ve vroucí vodě: jak připravit základ na koláče bez mléka


Foto: z otevřených zdrojů

Dobře připravený piškot je považován za vynikající základ mnoha dortů a pečiva. A tento je velmi jednoduchý na přípravu.

Sušenky lze připravit různými způsoby. Každý recept je dobrý svým vlastním způsobem. Spousta lidí ráda vaří piškoty bez mléka ve vroucí vodě. Báze se dobře mísí a rychle nabývá na objemu. Po upečení a uzrání je docela křehké, přičemž si zachovává svou texturu. Proto se dá snadno rozřezat na 3-4 vrstvy, aby se dal použít jako vrstva krému, píše Focus.

Sušenkový základ můžete připravit dvěma různými způsoby. V prvním případě se bílky oddělí od žloutků a vyšlehá se zvlášť. Tento způsob vaření se nazývá studený. Při metodě vaření za tepla se vejce rozšlehá celá.

Sušenka ve vroucí vodě

Ingredience:

  • čtyři vejce;
  • voda – 50 ml;
  • máslo – 50 g;
  • prášek do pečiva – 1,5 lžičky;
  • škrob – 40 g;
  • pšeničná mouka – 150 g;
  • cukr – 160 g.

Příprava:

  1. Piškot začneme připravovat tak, že oddělíme bílky od žloutků. Bílky šlehejte mixérem na nízké otáčky. Jakmile začnou přecházet v pěnu, přidejte k nim polovinu cukru a znovu důkladně prošlehejte. Hmota by měla být vzdušná, ale docela hustá, aby při převrácení nestékala z mísy;
  2. V samostatné misce vyšleháme žloutky se zbylým cukrem. Směs by měla zbělat a zvětšit svůj objem. A opatrně vmícháme žloutkovou směs do bílé směsi. Nejlepší je to udělat špachtlí, zvednutím bílků zespodu.
  3. Smíchejte pšeničnou mouku se škrobem a práškem do pečiva. Směs prosejeme do žloutkovo-bílkové směsi. Pečlivě promíchejte.
  4. Změklé máslo smícháme s vroucí vodou. Rychle míchejte, dokud se směs nestane homogenní, poté ji přidejte ke zbývajícím ingrediencím a jemně promíchejte.
  5. Těsto nalijeme do zapékací mísy a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 40-50 minut.
  6. Po uvaření nechte sušenku mírně vychladnout. Po 10-15 minutách ji vyjměte z formy a pošlete ji vychladnout na mřížku. Po úplném vychladnutí sušenku zabalte do potravinářské fólie a dejte na 8-12 hodin zrát do lednice. Nyní se dá použít na dorty.


4,0 z 5 // 1
recept, sušenka
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika