Klobásou obohacená Shawarma

K receptu

Možná, že recept na domácí shawarmu s klobásou způsobí zmatek mezi těmi, kteří netolerují jakékoli změny klasických kánonů, ale tvrdíme, že tato možnost má právo na existenci. Ano, chuť nebude moc podobná té tradiční, ale mnohým bude určitě chutnat. Na závěr si přiznejme, že uzenina je produkt, který má v lednici 90 % naší populace a do různých pokrmů se tak zřídka dostává. Proto jsme se rozhodli provést odvážný kulinářský experiment – ​​se shawarmou – a měl velký úspěch. Klobása se nakrájela a opražila na pánvi a pak se ještě zahřátá spojila s čerstvou zeleninou, posypala strouhaným sýrem, okořenila lahodnou omáčkou a obalila v pita chlebu. Dopadlo to skvěle, jak můžete snadno vidět.

Složitost: průměrný Kalorie: 900,93 kcal/porce porce: 2 Vaření: 30 min Použitý: 31,56 g/83,45 g/25,52VegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 2 PORCEtenký pita chléb 2 ks.vařená klobása 200 gokurky 150 grajčata 150 gmrkev v korejštině 100 gčervená cibule 80 gČínské zelí 80 glisty salátu 6 ks.petržel 2 větvečesnek 1 hřebíčektvrdý sýr 100 gmajonéza 60 grajčatová omáčka 60 grostlinný olej 1 polévková lžíce.sůl, čerstvě mletý černý pepř – podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na shawarma. Uvařenou klobásu nakrájíme nejprve na kolečka a poté na nudličky. Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej. Přidejte klobásu a na středním plameni ze všech stran lehce opečte. Klobásu necháme mírně vychladnout.

Krok 2

Okurky a rajčata na shawarmu omyjeme a osušíme. Okurkám odřízněte konce. Ovoce nejprve nakrájejte na dlouhé podélné plátky a poté na tenké proužky.

Krok 3

Rajčata překrojte napůl a odstraňte základy stonků. Pokud má ovoce příliš mnoho šťávy a dužiny, odstraňte je. Zbývající část nakrájíme na proužky.

Krok 4

Červenou cibuli na shawarmu oloupeme a nakrájíme na kroužky. Listy petrželky a salátu omyjte a dobře osušte papírovými utěrkami. Snítky petržele zbavte listů a nasekejte je.

Krok 5

Pekingské zelí nakrájíme najemno. Korejskou mrkev lehce vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém nebo středním struhadle.

Krok 6

Připravte si omáčku shawarma. Česnek oloupeme a protlačíme lisem do mísy. Přidejte majonézu a rajčatovou omáčku. Sůl a pepř podle chuti. Důkladně promíchejte.

Krok 7

Položte plátky pita chleba na pracovní plochu. Polovinu každého potřete výslednou omáčkou, nechte asi 7 cm široké okraje volné.

Krok 8

Navrch rozložíme připravenou cibuli, okurky, rajčata, petržel, čínské zelí, mrkev a klobásu. Posypeme sýrem. Sklopte okraje listů lavash dovnitř a zabalte náplň tak, aby byla celá „utěsněná“.

Krok 9

Smažte shawarmu jednu po druhé na suché grilovací pánvi ze všech stran, dokud se neobjeví pruhy. Ihned podávejte. Další omáčku můžete podávat samostatně podle chuti.

MIMOCHODEM

Místo klobásy můžete do této shawarmy přidat klobásy. Měly by být nakrájeny na tři části, poté každou na čtvrtiny, poté orestovány na pánvi a poté použity podle receptury.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Obměňujte složení rostlinných přísad pro shawarma s klobásou podle svého uvážení. Pokud například nemáte rádi červenou cibuli, nahraďte ji zelenou: chuť bude jemnější.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika