Křupavé okurky s jemným špetkou soli

K receptu

Připravit křupavé lehce osolené okurky není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Mnoho lidí se o to pokouší více než jednou, ale v důsledku toho se všechno ukáže nějak špatně. Proč? Důvodů je několik. Někdy za to mohou i samotné okurky. Nejlépe je totiž nakládat velmi čerstvé plody, ideálně právě nasbírané ze zahrádky. Právě ony mají elastickou slupku a dokonalou křupavou dužinu, která tyto vlastnosti neztratí solením. Důvodem neuspokojivého výsledku může být samozřejmě porušení technologie nakládání a nakonec i neúspěšná receptura. Ten náš je osvědčený a spolehlivý! Vyzkoušejte tento recept na lehce slané okurky, abyste si plně užili jejich křupavou texturu a bezvadnou chuť.

Složitost: snadno Kalorie: 65,41 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 24 hodin Použitý: 3,32 g/0,63 g/12,07SnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porceokurky – 1,5 kg česnek – 5–6 stroužků listy křenu – 1–2 ks listy třešně – 3 ks listy rybízu – 5–6 ks kopr – 3 snítky nového koření – 8–10 ks hřebíček – 3–4 bobkové listy – 3–4 ks vody 2 lsůl – 2 polévkové lžíce. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na výrobu křupavých lehce slaných okurek. Nejprve vyberte okurky. Měly by být malé, ne více než 6–7 cm na délku. Omyjte je, osušte papírovými utěrkami a odřízněte konce.

Krok 2

Oloupejte stroužky česneku. Můžete je nakrájet nahrubo. Omyjte listy křenu, třešní a rybízu, stejně jako kopr a dobře osušte na papírových utěrkách.

Krok 3

Připravené okurky vložte do čisté třílitrové sterilizované sklenice, proložené bylinkami a česnekem. Okurky by měly být umístěny svisle v nádobě.

Krok 4

Nalijte solanku do pánve. Přidejte sůl, pepř, hřebíček a bobkový list. Umístěte na vysokou teplotu a rychle přiveďte k varu. Okamžitě odstraňte z tepla.

Krok 5

Připravené okurky ve sklenici zalijte vroucím lákem. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě (postačí pokojová teplota).

Krok 6

Druhý den budou hotové křupavé lehce osolené okurky. Na přání je lze srolovat. K tomu přeceďte lák z okurek a vařte. Nalijte ji na okurky ve sklenicích. Přikryjeme pokličkou a sterilujeme 10–15 minut. Ihned utěsněte.

UŽITEČNÉ RADY

K přípravě křupavých lehce slaných okurek se neobejdete bez listů křenu, třešní a rybízu. Nejen, že zlepšují chuť okurek, ale také je činí obzvláště silnými.

MIMOCHODEM

Recepty na přípravu lehce slaných křupavých okurek jsou v Rusku známé již dlouho. Přinejmenším již v 17. století připravovali tento předkrm sedláci i královští kuchaři, o čemž existuje mnoho písemných dokladů.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika