K receptu
V troubě si připravte kastrol vařeného kuřete s rajčaty a podávejte například k večeři: příprava je snadná, poměrně rychlá a nevyžaduje žádné drahé suroviny. Komfortní! Toto jídlo potěší i šetrné hospodyňky, protože z jednoho kuřecího těla snadno získáte jak první jídlo (výborný vývar), tak základ teplého jídla. A vaši blízcí budou šťastní! Kastrol vařeného kuřete s rajčaty, vařený v troubě, je jemný, chutný a nějak zvláštním způsobem je spojen s domácím pohodlím a teplem.
Složitost: průměrný Kalorie: 627,05 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 hodina Použitý: 51,47 g/27,08 g/46,24Hlavní chodVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 6 PORCÍvařené kuře o hmotnosti asi 1 kg – 1 ks petržel – 3 snítky pórek (bílá část) – 2 ks máslo – 50 g mouky – 2,5 lžíce. l. zakysaná smetana 20% tuku – 150 g sušené provensálské bylinky – 1 lžička strouhaná kůra z 1 citronu – 4 ks strouhanka. l. strouhaný tvrdý sýr – 2 polévkové lžíce. l.mletý černý pepř sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Připravte si ingredience na kastrol. Uvařené kuře oddělte od kosti a nakrájejte na malé kousky. Petržel omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Nakrájejte nadrobno.
Krok 2
Z vařeného kuřete a rajčat připravte kastrolovou omáčku. Stonky pórku podélně rozpůlte a důkladně opláchněte, abyste odstranili písek. Nakrájejte na tenké poloviční kroužky. Na pánvi rozpustíme máslo a lehce osmahneme pórek.
Krok 3
Přisypeme mouku a promícháme. Smažte asi 2 minuty. Přidejte zakysanou smetanu, provensálské bylinky, nastrouhanou citronovou kůru a petrželku. Osolíme, opepříme, promícháme a přivedeme k varu.
Krok 4
Do výsledné zakysané smetanové omáčky přidejte kousky vařeného kuřete a promíchejte. V případě potřeby můžete přidat trochu soli a pepře. Přendejte do zapékací mísy.
Krok 5
Rajčata na kastrol omyjeme a odstraníme základy stopek. Ovoce nakrájíme na tenké plátky. Umístěte je do formy na zakysanou smetanovou omáčku s vařeným kuřecím masem.
Krok 6
Smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem. Na pánev nasypeme vrstvu rajčat. Uvařený kuřecí kastrol s rajčaty pečte v troubě asi 40 minut při 180 °C. Podávejte horké.
UŽITEČNÉ RADY
Tento rajčatový kastrol lze připravit nejen s kuřecím masem, ale také s kachnou, krůtím nebo dokonce vařeným vepřovým masem. Zeleninové doplňky ve formě sladké papriky, cukety a květáku také nebudou zbytečné. Obecně experimentujte!
MIMOCHODEM
Jako příloha k tomuto kastrolu vařeného kuřete s rajčaty se skvěle hodí bramborová kaše, stejně jako jen vařené brambory, rýže nebo pohanka.