Site icon Wellness Way Česká republika

Leningradský Rassolnik: Kulinářský poklad z Ruska

K receptu

Rassolnik Leningradsky byl připravován ve všech jídelnách na území bývalého SSSR. Byla to zjednodušená verze „skutečné věci“ – s ledvinami a ječmenem – a nevyžadovala mnoho času ani speciálních produktů. Nejčastěji používaným vývarem byl kuřecí vývar: opět to bylo levnější a rychlejší. Stojí za zmínku, že takové zjednodušení pokrmu neuškodilo a polévka se ukázala jako opravdu chutná. Mimochodem, Leningradský okurka se od té doby ponořila do duše mnoha lidí, ale nikdy se nenaučili, jak ji vařit. Pojďme situaci napravit! Vezměte si recept a vařte s radostí.

Složitost: snadno Kalorie: 312,94 kcal/porce porce: 8 Vaření: 2 hodiny Použitý: 19,92 g/13,76 g/26,43Vařeníruská kuchyněVečeřeVečeřePolévkaVegetariánstvíINGREDIENCE NA 8 PORCÍ5 středních nakládaných okurek 150-200 ml nálevu z okurek 4 střední brambory 100-120 g dlouhozrnné rýže 1 střední cibule 1 větší kořen petržele 20 g másla svazek kopru sůl, čerstvě mletý černý pepř Na vývar:2 kuřecí kosti 2 kuřecí stehna 1 malá cibule 1 mrkev 1 kořen petržele 4 zrnka černého pepře a nové koření sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na Leningradský nálev. Kuřecí kosti a stehýnka dejte do hrnce, přidejte 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Seberte pěnu, snižte teplotu na minimum a vařte 30 minut. Přidejte cibuli, mrkev a kořenovou petržel, nové koření a černý pepř, sůl a vařte dalších 10 minut. Kuřecí stehna vyjmeme a maso zbavíme kostí. Kosti vrátíme do vývaru a vaříme dalších 30 minut. při nízkém varu.

Krok 2

Okurky na nálev oloupeme, odstraníme semínka, pokud jsou velká, nakrájíme na kostičky. Okurky dejte do hrnce, přidejte naběračku vývaru a na mírném ohni vařte 15 minut. Poté zalijte nálevem a přiveďte k varu, stáhněte z ohně.

Krok 3

Brambory na nálev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rýži proplachujte, dokud nebude voda čistá.

Krok 4

Cibuli a petrželovou nať oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a petrželku nakrájíme na tenké proužky. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme cibuli a petržel do změknutí, aniž by se změnila barva.

Krok 5

Nálev sceďte do hrnce s cibulí a petrželkou a přiveďte k varu. Přidejte rýži a brambory a vařte 7 minut. Přidejte okurky spolu s lákem.

Krok 6

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a vložte do Leningradského rassolniku. Zahřívejte 1 minutu. Polévku dochutíme pepřem a solí a podáváme s koprem.

UŽITEČNÉ RADY

Leningradskou nakládanou rýži lze umýt nalitím do malého síta nebo cedníku s malými otvory. Vložíme pod vlažnou tekoucí vodu a promícháme lžící. Chcete zkontrolovat, zda jste rýži dostatečně promyli? Opatrně spusťte síto nebo cedník, který ho obsahuje, do velké mísy a zalijte vodou. Pokud je průhledná, rýže je hotová.

MIMOCHODEM

Leningradský kuřecí vývar pro rassolnik lze připravit také z kuřecích stehen nebo paliček s přidáním filé s kostí. Pokud nechcete, aby byla polévka příliš mastná, slupku prostě nepoužívejte.

Exit mobile version