Site icon Wellness Way Česká republika

Ochutnejte autentický dánský hot dog

K receptu

Dánský párek v rohlíku je jedním z nejchutnějších. Tajemství je v dokřupava osmažené cibulce a nakládaných okurkách. Tato příloha skvěle doplní šťavnatou, zlatohnědou klobásu ochucenou klasickým kečupem, hořčicí, remuládou nebo majonézou. Párky v rohlíku se v Dánsku tradičně připravují z červených vepřových klobás – Rød pølse. Jsou skutečně červené díky barvivu karmín. Pølsevogn neboli stánky s „klobásy“, kde se vyrábí a prodávají párky v rohlíku, existují po celém Dánsku již více než století a jsou velmi oblíbené – u místních i u turistů. Podle našeho receptu si můžete doma připravit vynikající párky v dánském stylu, i když ne s červenými klobásami, ale s dokřupava osmaženou cibulkou, kterou se navíc naučíte vařit sami.

Složitost: průměrný Kalorie: 519,00 kcal/porce porce: 4 Přidat. čas: 10 min Použitý: 7,34 g/39,79 g/33,47VečeřeVečeřeHlavní chodPiknikINGREDIENCE NA 4 porceVepřové klobásy v přírodním střívku 4 ks.Hot dog housky 4 ks.Nakládané okurky 2 ks.Kečup 4 polévkové lžíce.Pro remuládu:Majonéza 4 polévkové lžíce.Hořčice 1 polévková lžíce.Malá nakládaná okurka 50 gKoprové zelené 2 větveKapary 2 lžičkyNa cibulové lupínky:Cibule 2 ks.Mouka 2 polévkové lžíce.Rostlinný olej na hluboké smažení 100 mlSůl 1 lžičkaCukr 0,5 lžičky Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li vyrobit cibulové hranolky, nakrájejte cibuli na tenké půlkroužky. Vložíme do malé nádoby, posypeme solí a cukrem, lehce protřepeme rukama, nádobu zakryjeme, silně protřepeme a necháme 10 minut působit.

Krok 2

Přebytečnou šťávu uvolněnou z cibule slijeme a cibuli zasypeme moukou. Umístěte na nádobu víko a znovu důkladně protřepejte, aby se mouka rovnoměrně rozprostřela.

Krok 3

V hluboké pánvi rozehřejte rostlinný olej. Potřebnou teplotu lze snadno určit vhozením kousku cibule do oleje: pokud ji okamžitě obklopí četné bublinky, je smažení připraveno.

Krok 4

Do rozpáleného oleje vložíme cibuli a na středním plameni za stálého míchání opékáme. Cibule by se měla smažit rovnoměrně do zlatova. Odstraňte ji děrovanou lžící na papírové ubrousky nebo síto.

Krok 5

Připravte si remuládu. K tomu nakrájejte nakládanou okurku, kapary a kopr velmi jemně. Smíchejte v malé misce s majonézou a hořčicí. Poměry uvedené v receptu jsou přibližné, použijte vlastní chuť.

Krok 6

Nakládané okurky pro podávání nakrájejte na tenké plátky. Připravte klobásy: na každé udělejte ostrým nožem zářez. Případně proveďte mělké řezy ve spirále.

Krok 7

Housky rozkrojte podélně napůl (ne úplně). Smažte je z obou stran na suché pánvi, dokud lehce nezhnědnou. Je lepší použít žebrovanou grilovací pánev. Buchty můžete lehce přitlačit lehkou vahou.

Krok 8

Párky opečte na pánvi ze všech stran dohněda. Díky předem připraveným řezům klobásy neprasknou a většina šťávy zůstane uvnitř. Klobásy s řezy navíc vypadají velmi chutně.

Krok 9

Remuládu rovnoměrně rozprostřeme do každé housky, na ni položíme klobásu, po celé délce vymačkáme proužek kečupu a stranou položíme do překrývající se řady plátky okurek. Vše obložíme dokřupava osmaženou cibulkou. Připraveno!

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Křupavou smaženou cibulku pro dánské párky v rohlíku lze nejen připravit předem, ale lze ji také dlouho skladovat jako koření bez chlazení. Dá se použít i do salátů, bramborové kaše a dalších jídel.

MIMOCHODEM

Remuládu na dánský párek v rohlíku lze považovat za delikatesu a není třeba ji připravovat. Místo toho můžete tradičně použít běžnou majonézu a hořčici. Není zakázáno vzít si pikantnější hořčici, pokud ji máte rádi.

Exit mobile version