Site icon Wellness Way Česká republika

Ochutnejte klasiku: Exotická Adjika!

K receptu

V kuchyních mnoha národů existuje univerzální koření, které se připravuje jen zřídka, ale dlouho vydrží. Horká nebo slaná, s bylinkami a kořením, je určena k zvýraznění nebo zdůraznění chuti konkrétního národního jídla. Adjika je pro gruzínskou gastronomickou tradici natolik univerzální, že se stala mezinárodní značkou a existují na ni stovky receptů. Existuje však klasický, na jehož základě můžete dále experimentovat, vymýšlet nové a nové kombinace.

Složitost: průměrný Kalorie: 50,94 kcal/porce porce: 6 Vaření: 24 hodin Použitý: 2,33 g/0,87 g/9,47gruzínská kuchyněPrázdnýOmáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ5 kg feferonky 500 g česneku 200 g semínek koriandru 1 kg hrubé nejodizované soli Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Feferonky omyjte, dejte na velký tác a nechte 3 dny sušit ve stínu nebo na tmavém, větraném místě. Namažte si ruce rostlinným olejem, nasaďte si rukavice a papriky zbavte stopek.

Krok 2

Česnek oloupejte, koriandr rozdrťte v hmoždíři nebo mlýnku na kávu. Poté všechny připravené produkty protáhněte 3krát mlýnkem na maso. Vzniklou hmotu důkladně promícháme vařečkou, osolíme a necháme 24 hodin louhovat.

Krok 3

Druhý den vše znovu promícháme, směs nalijeme do sklenic a uložíme na chladné a tmavé místo.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Začněte vařit 4 dny před podáváním

MIMOCHODEM

Toto je nejjednodušší a zároveň nejostřejší verze adjiky, takže s ní opatrně. Budete potřebovat velké smaltované nádoby, dva páry gumových rukavic a běžný mlýnek na maso. Pikantní adjika je dobrá na mazání kuřete nebo prasete před pečením, přidávání do polévek a nádivek – používá se střídmě a nepřebije chuť pokrmu.

Exit mobile version