Okurkový ráj v nálevu

K receptu

Poměry jsou uvedeny pro jednu 3litrovou sklenici.

Složitost: průměrný porce: 1PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIokurky 2 kg malá cibule 1 ks křen, list 1 ks kopr, hrášek 6 ks marináda: sůl 1,5 lz .cukr 2 lžíce.kyselina citronová 1 lžička. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Okurky omyjte a nejprve je vložte na 2 hodiny do vody.

Krok 2

Připravte si česnek, cibuli a bylinky. Sterilizujte sklenice (3litrové sklenice po dobu 20 minut, vyvařte víčka).

Krok 3

Na dno sterilizovaných sklenic dejte celou oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku, kopr, třešňové listy, bobkový list a zrnka černého pepře. Odřízněte konce okurek a vložte je pevně do sklenice. Vařte vodu, nalijte okurky a nechte 20 minut.

Krok 4

Poté nalijte vodu do sklenice (přilijte trochu vody, aby jí bylo dost na marinádu), osolte, ocukrujte, marinádu provařte a nalijte do sklenice od okurek (marinádu přeceďte přes plátýnko). Přidejte kyselinu citronovou a srolujte. Otočte, zabalte a nechte na teplém místě, dokud nevychladne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika