K receptu
Poměry jsou uvedeny pro jednu 3litrovou sklenici.
Složitost: průměrný porce: 1PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIokurky 2 kg malá cibule 1 ks křen, list 1 ks kopr, hrášek 6 ks marináda: sůl 1,5 lz .cukr 2 lžíce.kyselina citronová 1 lžička. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Okurky omyjte a nejprve je vložte na 2 hodiny do vody.
Krok 2
Připravte si česnek, cibuli a bylinky. Sterilizujte sklenice (3litrové sklenice po dobu 20 minut, vyvařte víčka).
Krok 3
Na dno sterilizovaných sklenic dejte celou oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku, kopr, třešňové listy, bobkový list a zrnka černého pepře. Odřízněte konce okurek a vložte je pevně do sklenice. Vařte vodu, nalijte okurky a nechte 20 minut.
Krok 4
Poté nalijte vodu do sklenice (přilijte trochu vody, aby jí bylo dost na marinádu), osolte, ocukrujte, marinádu provařte a nalijte do sklenice od okurek (marinádu přeceďte přes plátýnko). Přidejte kyselinu citronovou a srolujte. Otočte, zabalte a nechte na teplém místě, dokud nevychladne.