K receptu
Zelená cibule je zdravá, levná a prodává se všude. Zeleninu můžete pěstovat i na parapetu. Má to ale jednu znatelnou nevýhodu – pokud jíte zelenou cibulku syrovou, pak už vás unavuje čištění zubů. Tento problém řeší lehce osmažená cibulová zálivka. Navíc je to prostě vynikající.
Složitost: snadno Kalorie: 220,92 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 3,29 g/19,76 g/7,08SalátINGREDIENCE NA 4 porce500 g rajčat, nejlépe různých odrůd a barev 1 střední svazek zelené cibule (50 g) 2 stroužky česneku (10 g) 70 ml rostlinného oleje 0,5 lžičky. mletý kmín (2 g) sůl čerstvě mletý černý pepř rozmanitá semínka k podávání (slunečnice, dýně, sezam, len – dle vlastního výběru) Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Předem si připravte dresink: zelenou cibulku nakrájejte nadrobno. Česnek rozdrťte, oloupejte a nasekejte nadrobno.
Krok 2
Česnek, zelenou cibulku a kmín dejte do hrnce, osolte, opepřete a přidejte olej. Postavte hrnec na mírný oheň a vařte za stálého míchání 3 minuty.
Krok 3
Poté směs přemístěte z hrnce do sklenice mixéru, mírně vychladněte a rozmixujte do hladka. Zcela vychladnout.
Krok 4
Rajčata nakrájejte na plátky, které se snadno konzumují a dejte na talíře. Rajčata pokapeme zeleným dresinkem a posypeme semínky. Pokud chcete, přidejte ještě trochu soli a pepře.
MIMOCHODEM
Pokud máte rádi ostrou a lehce nahořklou chuť čerstvé zelené cibulky (a nemáte datle), můžete ji rovnou nakrájet, místo abyste ji ohřívali na oleji.