Ostrý džem s pepřem a zázvorovým nádechem

K receptu

Vinný ocet lze nahradit čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.

Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 50 min Přidat. čas: 24 hodinVařeníChlazeníDezertVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI1,5 kg papriky sladké 400 g cukru 100 g medu 100 ml vinného octa 20 g mořské soli bez jodidu 12–15 g jablečného pektinu Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky oloupeme od semínek, mezistěn a stopek, nakrájíme na kostky o straně 1,5–2 cm, vložíme do mísy na zavařování nebo široké pánve se silným dnem, přidáme zázvor, 300 g cukru, sůl, ocet a med, nechte 4 hodiny.

Krok 2

Umístěte na střední teplotu, přiveďte k varu, pokud se objeví pěna, odstraňte ji. Vařte 30 minut. Snižte teplo na minimum.

Krok 3

Zbylý cukr smícháme s pektinem. Směs cukru a pektinu rozetřeme po povrchu džemu a intenzivně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.

Krok 4

Vařte další 3 minuty. Vychladíme a dáme na 24 hodin do lednice. Podáváme s lahůdkami nebo sýrovým talířem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika