Osvežující letní salát z melounu, okurky a ředkvičky

K receptu

Medový a ořechový dresink, který jsme v tomto salátu použili, by se hodil i ke studenému uzenému masu nebo drůbeži.

Složitost: snadno Kalorie: 163,02 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 hodina Použitý: 3,05 g/11,89 g/11,70MixérPraženíVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyRomantická večeřeINGREDIENCE NA 6 PORCÍ500 g sladkého melounu a/nebo melounu 2 malé čerstvé okurky hrst syrových mandlí 100 g čerstvých fazolových klíčků střední svazek ředkviček malý svazek zelené cibule 1 lžička. arašídové máslo střední svazek řeřicha sůlPro tankování:3 polévkové lžíce. l. oleje z vlašských ořechů 1,5 lžičky. medová šťáva z půlky limetky čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Meloun a/nebo meloun zbavte semínek a slupky a nakrájejte na kostičky.

Krok 2

Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše vložte do cedníku nastaveného do mísy, přidejte trochu soli a promíchejte.

Krok 3

Chcete-li mandle oloupat, zalijte je vroucí vodou a přiveďte k varu; poté po částech přendejte do studené vody, odeberte a mandle klouzavým pohybem 2 prsty přitlačte – slupka by měla „sklouznout“.

Krok 4

Každý ořech rozlomte napůl a mandle opražte dozlatova.

Krok 5

Ředkvičky nakrájíme na plátky, smícháme v míse s klíčky a nakrájenou zelenou cibulkou. Přidejte meloun s okurkami. Do salátu není potřeba přidávat šťávu scezenou z cedníku.

Krok 6

Na dresink vyšleháme v mixéru med, limetkovou šťávu a ořechový olej. Zálivku přidejte do salátové mísy a opatrně, dávejte pozor, abyste nerozdrtili klíčky, promíchejte.

Krok 7

Na talíře položte listy řeřichy. Připravený salát položíme na listy, posypeme mandlemi a čerstvě mletým pepřem. Ihned podávejte.

MIMOCHODEM

Prostě nemůžeme zvednout ruce, abychom vylili šťávu, která vytekla z melounu a okurek. Přidejte k tomu sklenici přírodního jogurtu a oloupanou okurku, nastrouhanou na jemném struhadle; rozmixujte v mixéru s několika kousky ledu. Je to skvělá, osvěžující odpolední svačina.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika