K receptu
Medový a ořechový dresink, který jsme v tomto salátu použili, by se hodil i ke studenému uzenému masu nebo drůbeži.
Složitost: snadno Kalorie: 163,02 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 hodina Použitý: 3,05 g/11,89 g/11,70MixérPraženíVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyRomantická večeřeINGREDIENCE NA 6 PORCÍ500 g sladkého melounu a/nebo melounu 2 malé čerstvé okurky hrst syrových mandlí 100 g čerstvých fazolových klíčků střední svazek ředkviček malý svazek zelené cibule 1 lžička. arašídové máslo střední svazek řeřicha sůlPro tankování:3 polévkové lžíce. l. oleje z vlašských ořechů 1,5 lžičky. medová šťáva z půlky limetky čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Meloun a/nebo meloun zbavte semínek a slupky a nakrájejte na kostičky.
Krok 2
Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše vložte do cedníku nastaveného do mísy, přidejte trochu soli a promíchejte.
Krok 3
Chcete-li mandle oloupat, zalijte je vroucí vodou a přiveďte k varu; poté po částech přendejte do studené vody, odeberte a mandle klouzavým pohybem 2 prsty přitlačte – slupka by měla „sklouznout“.
Krok 4
Každý ořech rozlomte napůl a mandle opražte dozlatova.
Krok 5
Ředkvičky nakrájíme na plátky, smícháme v míse s klíčky a nakrájenou zelenou cibulkou. Přidejte meloun s okurkami. Do salátu není potřeba přidávat šťávu scezenou z cedníku.
Krok 6
Na dresink vyšleháme v mixéru med, limetkovou šťávu a ořechový olej. Zálivku přidejte do salátové mísy a opatrně, dávejte pozor, abyste nerozdrtili klíčky, promíchejte.
Krok 7
Na talíře položte listy řeřichy. Připravený salát položíme na listy, posypeme mandlemi a čerstvě mletým pepřem. Ihned podávejte.
MIMOCHODEM
Prostě nemůžeme zvednout ruce, abychom vylili šťávu, která vytekla z melounu a okurek. Přidejte k tomu sklenici přírodního jogurtu a oloupanou okurku, nastrouhanou na jemném struhadle; rozmixujte v mixéru s několika kousky ledu. Je to skvělá, osvěžující odpolední svačina.