Site icon Wellness Way Česká republika

Pečený lilek transformovaný na luxusní kaviár

K receptu

Vaření „zámořského“ kaviáru z „modrého“ kaviáru je na začátku podzimu oblíbenou zábavou tisíců hospodyněk. Kaviár se vyrábí různými způsoby, každý má svůj vlastní recept. Nabízíme ten náš, když je kaviár jemný a velmi aromatický.

Složitost: snadno porce: 12 Vaření: 50 min Přidat. čas: 4 hodinyMixérTroubaPečeníVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 12 PORCÍ3 kg lilku 1 kg cibule 1 kg smetanových rajčat 1 hlava česneku 2 polévkové lžíce. l. směs provensálských bylin 1–2 polévkové lžíce. l. jablečný ocet olivový olej cukr, dle potřeby sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Troubu předehřejte na 200°C. Vyložte 2 plechy pečicím papírem. Lilek částečně oloupejte, dokud nebudou pruhované. Nakrájejte cibuli na velká peří. Česnek oloupeme. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semínka.

Krok 2

Lilky dejte na jeden plech, potřete olejem, osolte a dejte na 30 minut do spodní třetiny trouby.

Krok 3

Na druhý plech položte cibuli, česnek a rajčata. Zalijeme olejem, osolíme, vložíme do horní třetiny trouby. Pečte za míchání každých 10 minut, dokud cibule nezhnědne a rajčata nezměknou, asi 25 minut.

Krok 4

Upečené lilky nakrájejte nahrubo nožem, vložte do síta a nechte 15–20 minut okapat.

Krok 5

Pečená rajčata a česnek dejte do mixéru, přidejte suché bylinky a luštěninu, aby vzniklo hrubé pyré. Pokud je směs kyselá, přidejte cukr podle chuti.

Krok 6

Cibuli lze nakrájet společně s rajčaty nebo samostatně – nožem, docela najemno.

Krok 7

Lilek, rajčatovo-česnekový protlak a cibuli smícháme, dochutíme octem, olejem, solí a pepřem. Nechte ho 4 hodiny odležet, pokud ho nehodláte srolovat. Nebo vložte do sterilizovaných sklenic, pasterizujte a uzavřete.

Exit mobile version