K receptu
Tato technologie pečení – v obálce z pečicího papíru – je univerzální. Takže samozřejmě místo lososa sockeye můžete vzít jakoukoli jinou červenou rybu – ale stále je žádoucí, aby byla divoká a ne akvakulturovaná (ne ve smyslu „chována ve vodě“, ale ve smyslu, že by byla chována ve pero). Divoká ryba nemá tak zářivou barvu, ale má hutné, elastické maso, má spoustu chuti a vůně – a při pečení v pergamenu se to všechno nikam neodpaří a vůbec není potřeba olej.
Složitost: snadno Kalorie: 358,42 kcal/porce porce: 4 Vaření: 25 min Použitý: 42,44 g/17,25 g/8,39Hlavní chodINGREDIENCE NA 4 porce600–800 g filet z lososa sockeye nebo 1 kg steaků 1 střední cuketa (300 g) 2 střední rajčata (300 g) 4 stroužky česneku (20 g) 4 snítky petrželky, bazalky nebo estragonu (15–20 g) sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Rybu osolte a opepřete. Troubu předehřejte na 160°C. Pergamen nakrájejte na kousky přibližně 30×40 cm.
Krok 2
Cuketu nakrájejte nožem na tenké proužky. Rajčata nakrájejte na kousky, odstraňte semínka a tekutinu, dužinu nakrájejte na malé kostičky.
Krok 3
Zelí odstraňte stonky a listy nasekejte nadrobno. Česnek prolisujeme, oloupeme a nasekáme. Česnek smícháme s bylinkami, lehce osolíme, opepříme a vše společně nasekáme.
Krok 4
Smíchejte polovinu česnekové směsi s cuketovými stuhami a polovinu s kostkami rajčat.
Krok 5
Do středu každého listu pergamenu položte čtvrtinu cukety, na ni kousek ryby a na ryby rajčata s česnekem a bylinkami.
Krok 6
Okraje pergamenu zvedněte přes rybu, spojte, několikrát zabalte, aby zůstal volný prostor pro tvorbu páry. Otáčejte otevřené konce jako obal od cukroví. Pečeme v troubě 15 minut.
MIMOCHODEM
Opatrně otevřete pergamenovou obálku s horkou rybou – uvnitř bude pára, nenechte se o ni popálit!