K receptu
Okurky v rajčatové omáčce skvěle nahradí saláty z mimosezónní zeleniny a skvěle doplní jakoukoli vaši přílohu.
Složitost: snadno Kalorie: 77,58 kcal/porce porce: 25 Použitý: 1,06 g/4,90 g/7,55PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 25 PORCÍokurky 2,5 kg česnek (stroužky) 4 ks rajčatový protlak 125 g cukru 75 rostlinný olej 125 ml 6% 150 ml vody 300 ml sůl 1,5 lžičky mletého černého pepře podle chuti paprika 0,5 lžičky kopru 1 svazek ) Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Okurky nakrájíme na kostičky.
Krok 2
Přidejte česnek, sůl, pepř, papriku, cukr, rajčatový protlak.
Krok 3
Nalijte vodu, rostlinný olej, ocet. Přidáme nadrobno nasekaný kopr. Promíchejte a nechte 30 minut. Dejte na oheň a vařte od okamžiku varu po dobu 15 minut. Vložte okurky s omáčkou do sterilizovaných sklenic, zakryjte víčky a srolujte. Sklenice otočte a zabalte, dokud úplně nevychladnou. Skladujte na chladném místě.