Rychlá příprava rybízového džemu za pouhých 5 minut

K receptu

Pětiminutový rybízový džem se vaří rychle, stačí pět minut, aby byl hotový. Ale je tu jedna důležitá podmínka: bobule musí být vytříděny, musí být odstraněny všechny zkažené a pomačkané. Zda odstranit stopku nebo ne, je věcí vkusu. Usušenou květinu můžete zastřihnout nůžkami. To nijak zvlášť neovlivní kvalitu hotového džemu.

Složitost: snadno Kalorie: 315,71 kcal/porce porce: 1 Vaření: 30 min Použitý: 0,71 g/0,29 g/76,43VařeníDezertPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI500 g černého rybízu 500 g cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Sklenice a víčka sterilizujte. Schnout.

Krok 2

Jahody roztřiďte, omyjte, vložte do cedníku a nechte odtéct vodu.

Krok 3

Vložte bobule do misky s pětiminutovým džemem a zasypte cukrem. Lehce protřepejte, aby se cukr rovnoměrně rozprostřel. Aby bobule v džemu zůstaly co nejvíce neporušené, není v této fázi nutné míchat. Bobule při zahřívání samy pustí šťávu.

Krok 4

Nádobu s rybízem postavte na mírný oheň. Bobule se zahřejí, pustí šťávu a cukr se postupně rozpustí. Vznikne spousta šťávy, ve které budou bobulky plavat. To stačí, aby se džem uvařil a nebyl tekutý. Do džemu není potřeba přidávat vodu!

Krok 5

Džem přivedeme k varu a zvýšíme teplotu ohřevu. Vařte přesně 5 minut při prudkém varu. Jemně promíchejte stěrkou nebo lžící, dávejte pozor, aby se marmeláda nepřichytila ​​ke dnu. Odstraňte veškerou pěnu, která se vytvoří.

Krok 6

Ihned stáhněte z ohně a nalijte do sklenic. Aby sklenice nepraskla, nalijte nejprve 1-2 lžíce a nechte sklenici ohřát.

Krok 7

Sklenice s pětiminutovou rybízovou marmeládou uzavřete víčky a dejte na suché a tmavé místo.

UŽITEČNÉ RADY

Čím kratší je tepelná úprava, tím více vitamínů v bobulích zůstane. Cukru je v této marmeládě hodně, ale plní roli konzervantu, proto by se jeho množství nemělo zanedbávat. Džem lze skladovat při pokojové teplotě až 1 rok.

Pětiminutový rybízový džem můžete ozvláštnit přidáním poupat hřebíčku, skořicových tyčinek, citronové kůry nebo jemně nasekaných lístků máty při vaření. Citronová kůra a máta mohou v džemu zůstat, ale hřebíček a skořici bude potřeba odstranit. Snáze to uděláte, když je ponoříte do sirupu zabalené v čisté gáze.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: