Sorrel Panna Cotta: Okouzlující kombinace s okurkovým gelem a exotickým heřmánkovým kaviárem

K receptu

Věnováno tetě Leně. Druhá matka. Letní. Venkovský život – zeleninová zahrádka, procházky do obchodu, jezero, kamna a právě ty večery, kdy se utápíte ve sklenici čaje a lehkém klidu v domnění, že tohle nikdy neskončí, nebo alespoň ne dnes…“- Bita! Vezměte si karty „Je to tvůj tah…“ Měl jsem toho hodně na talíři a moje oblíbená část byla zeleninová zahrádka. Sám jsem to vychoval, sám jsem to uvařil, sám jsem tomu děkoval. A všechny úsměvy, které mi byly adresovány během jídla, jsem připisoval vděčnosti tomuto domu. To trvá dodnes – jádro bylo položeno. Dnes dělám dezert. Vzdušné, osvěžující a jasně zdůrazňující právě ty vzpomínky na dětství, kde sny praskají jeden za druhým a hledí do nekonečného nebe.

Složitost: snadno Kalorie: 475,00 kcal/porce porce: 4 Vaření: 8 hodin Přidat. čas: 30 min Použitý: 4,70 g/17,00 g/70,00MixérVařeníChlazeníruská kuchyněDezertPárty, bufetPiknikRomantická večeřeINGREDIENCE NA 4 porcesmetana 320 šťovíku 140 cukru 15 gogurt 200 loon-agar 3 heřmánkový čaj sáčkový 1 ks tapioka 10 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Ze šťovíku extrahujeme šťávu, je vhodné, aby se stonky tohoto procesu neúčastnily. 22% smetanu přiveďte na 80 stupňů a přidejte želatinu, předem namočenou ve studené vodě. Ochlaďte na 40°C a smíchejte s čerstvou šťávou. Přeceďte přes jemné síto a chuť dolaďte cukrem. Nalijeme do formiček a dáme do lednice.

Krok 2

Vytlačte šťávu z okurek a zahřejte ji na 60 stupňů. Přidejte agar-agar a dejte na 30 minut do lednice. Rozumím!? Punčujte, dokud není výsledkem gel. Naneste tenkou vrstvu na „usazenou“ panna cottu a nechte hodinu vychladnout.

Krok 3

Nejzajímavější! Tapioka! Uvařte heřmánkový čaj a přidejte cukr. Rozdělíme na dvě části, v první začneme vařit granule, dokud nevyteče přebytečný škrob, konzistence je „ne tekuté lepidlo“. Propláchneme na sítu a postup opakujeme v druhé části, dokud granule nezprůhlední. Propláchneme. Připraveno!

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Želatina je živočišná pasta. Agar-agar je „pasta“ vyrobená z řas. Tapioka je pasta vyrobená z kořenů manioku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika