Šťavnatý salát z rajčat, šťovíku a sýra: chuťová exploze léta

K receptu

V naší kuchyni se šťovík používá nejčastěji do polévky, méně často do limonád, velmi zřídka do salátů. Hodně syrového šťovíku opravdu není moc zdravé, ale tucet listů čas od času je moc dobrý. Příjemná kyselost a hustota listů se hodí k nasládlému dresinku, masitým rajčatům a mladému bílému sýru.

Složitost: snadno Kalorie: 221,62 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 7,00 g/15,77 g/10,64SalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce4 velká rajčata (600 g) 100 g mladého sýra (Adyghe, Suluguni, mozzarella) 50 g šťovíku 1 malý citron (70 g) 1 polévková lžíce. l. tekutý med (15 g) 1 polévková lžíce. l. hořčice se semínky 50 ml rostlinný olej sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Citron omyjte kartáčkem, abyste odstranili zbytky vosku. Schnout. Odstraňte kůru jemným struhadlem. Z citronu vymačkejte šťávu.

Krok 2

Rajčata nakrájíme nahrubo. Sýr nalámejte nebo nakrájejte na malé kousky.

Krok 3

Na zálivku nalijte do sklenice se šroubovacím uzávěrem citronovou šťávu, přidejte med, hořčici a olej. Dochuťte solí a pepřem, pevně přikryjte a důkladně prošlehejte.

Krok 4

Šťovík položte na talíře (lépe je odtrhnout stonky). Pokud jsou listy velké, natrhejte je na menší kousky.

Krok 5

Rozložte směs rajčat a sýra na šťovík. Zálivku znovu důkladně prošlehejte a nalijte na salát. Posypeme citronovou kůrou. Ihned podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika