Site icon Wellness Way Česká republika

Trenér nám řekl, které potraviny by se měly při hubnutí omezit

Foto: z otevřených zdrojů

Téměř všechny hyperpalatilní potraviny jsou kombinací sacharidů a tuků.

Každý, kdo chce zhubnout, musí vědět to nejdůležitější, že tělesná hmotnost závisí na celkovém množství jídla. Jaké potraviny byste měli omezit, pokud chcete zhubnout, říká RBC-Ukraine s odkazem na příspěvek trenéra a odborníka na výživu Viktora Mandzyaka na Facebooku.

Které potraviny je třeba omezit?

Mluvíme o tucích. Tučná jídla jsou samozřejmě mnohem kaloričtější než ta s malým obsahem tuku.

„Sýr z kyselého mléka vyrobený z 9 % tuku je dvakrát kaloričtější než jeho nízkotučný bratr Mramorované tučné maso je 2,5krát kaloričtější než libové telecí maso. Čistý tuk (máslo) je více než dvakrát kaloričtější než čistý sacharid (cukr). “ napsal odborník.

Podle Victora si naše tělo ukládá tukové zásoby, protože obsahuje energii.

„Proto je v kilogramu másla 9 000 kalorií, zatímco v kilogramu cukru jsou tuky více než dvakrát kaloričtější než sacharidy, a to hodně ovlivňuje hubnutí,“ řekl odborník na výživu.

Victor uvedl příklad, že v ikonickém experimentu z roku 1995 se ukázal jasný vzorec: čím více tuku produkt obsahuje, tím méně je uspokojivý.

„Téměř všechna hyperchutná jídla jsou kombinací sacharidů s tukem: burger, hranolky, chipsy. Nejchutnější sladkosti nejsou cukr, ale cukr s tukem: čokoláda, vafle, zmrzlina, dorty – to všechno jsou cukr a tuk. A když snížíme spotřebu tuků, nemůžeme takové jídlo ignorovat, jsme nuceni je omezit,“ řekl Mandziak.

Lze z toho vyvodit závěry, že tuky není třeba úplně vylučovat ze stravy, stačí je omezit, pokud chcete zhubnout. Existují zdravé tuky, například tučná rostlinná strava (avokádo, ořechy, semínka), tučné mořské ryby.

Exit mobile version