K receptu
Tohle je naprosto úžasný gruzínský recept – lilky na zimu bez sterilizace. Kombinaci lilku a ořechů známe ze slavných ořechových závitků. Tyto dva zdánlivě vzdálené produkty jako by byly stvořeny jeden pro druhého. Koriandrová semínka, suneli chmel (nejlépe s utskho – pískavice), celer, imeretský šafrán – všechna tato koření udávají tón a plně vyjadřují charakter gruzínské kuchyně. Ale protože budeme konzervovat lilky bez sterilizace, ocet bude zodpovědný za bezpečnost produktu. Vrstva rostlinného oleje na vrchní straně lilku jídlo „utěsní“ a zabrání tvorbě plísní a znehodnocení konzervovaných potravin.
Složitost: snadno Kalorie: 243,45 kcal/porce porce: 10 Vaření: 40 min Přidat. čas: 5 hodin Použitý: 4,14 g/20,68 g/10,56PrázdnýINGREDIENCE NA 10 PORCÍ1 kg lilku 200 g cibule 100 g loupaných vlašských ořechů 100 ml 5% octa 150 ml rostlinného oleje + oleje na smažení lilku 1/2 ČL mletého koriandru 1 ČL. khmeli-suneli 1 lžička. Imeretian šafrán 10–12 stonků celeru s listy 8 stonků petržele 8 stonků koriandru 2–3 stroužky česneková kapie podle chuti sůl podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si sterilizované sklenice a víčka.
Krok 2
Zahřejte rostlinný olej – zahřejte až do varu a ochlaďte.
Krok 3
Lilky omyjeme, nakrájíme na 2 cm plátky a dáme do nádoby, posypeme solí. Zakryjte pokličkou a nechte 3-4 hodiny.
Krok 4
Nakrájejte cibuli velmi jemně, přidejte sůl a nechte 1-2 hodiny. Poté pevně stiskněte.
Krok 5
Lilek vymačkáme a po částech smažíme na zahřátém rostlinném oleji na mírném ohni. Lilky by měly být uvnitř dobře propečené.
Krok 6
Celer, petržel a lístky koriandru nakrájíme nadrobno.
Krok 7
Vlašské ořechy na lilky na zimu bez sterilace natlučte spolu s koriandrem, suneli chmelem, feferonkou a imeretským šafránem. Pískavice, která je součástí suneli chmelu, dodává lilkům bohaté ořechové aroma.
Krok 8
Ořechovou směs smícháme s nasekanými bylinkami a cibulí.
Krok 9
Přidejte 2-3 lžíce do octa. převařenou vodou a zalijeme ořechy s kořením. Rozruch. Měli byste získat směs podobnou pastě. Pokud je příliš hustý, přidejte ještě trochu převařené vody.
Krok 10
Smíchejte smažené lilky s ořechovou směsí a pevně vložte do sklenic.
Krok 11
Nalijte lilky kalcinovaným rostlinným olejem – vrstvou 2 cm – a uzavřete sterilizovanými víčky.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Lilky skladujte na zimu bez sterilizace na chladném a suchém místě.
MIMOCHODEM
Gruzínci sami také nazývají Imereti šafrán „žlutý květ“.