Vychutnejte si svěží pochoutku: Salát z rajčat a nakládané sladké papriky

K receptu

Rajčata v létě jsou téměř povinnou potravinou a čím je naše léto starší, tím jsou lepší. Nezapomeňte je podávat s lahodným chlebem – jsou skvělé k namáčení do omáčky! Mimochodem, jakékoliv rajčatové saláty je lepší dělat těsně před podáváním, aby z nich vyteklo co nejméně šťávy. A přidat sůl je obecně na talíři.

Složitost: snadno Kalorie: 205,68 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Přidat. čas: 1 hodina Použitý: 2,56 g/14,53 g/15,13SalátINGREDIENCE NA 4 porce4 růžová rajčata jakákoli zelená dle vašeho výběru 4–5 polévkových lžic. l. nerafinovaný slunečnicový olej (60–75 ml) sůl čerstvě mletý černý pepřNa nakládané papriky:2-3 sladké papriky (350 g) 1 střední červená cibule (100 g) 40 ml vinného nebo jablečného octa 2 stroužky česneku (10 g) 2 cm čerstvého kořene zázvoru (15 g) 2 stroužky (0,5 g) 2 lžičky . cukr (10 g) 1,5 lžičky. sůl (8 g) led Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

U nakládaných paprik oloupejte papriku a cibuli a nakrájejte je na tenké plátky. Česnek a zázvor oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Smíchejte 300 ml vody a octa. Přidejte zázvor, česnek, hřebíček, sůl a cukr.

Krok 2

Směs vařte; cukr a sůl by se měly rozpustit. Nalijte marinádu na cibuli a papriku, promíchejte a nechte 5 minut. Poté přidejte hrst ledu a nechte 1 hodinu.

Krok 3

Dejte stranou 2 polévkové lžíce. l. marinádu, papriky a cibuli sceďte v cedníku a osušte. Vyjmeme stroužky, zachytíme zázvor a česnek, nasekáme nadrobno, smícháme s odloženou marinádou, přidáme slunečnicový olej – to je dresink.

Krok 4

Rajčata nakrájíme na plátky, nasekáme zeleninu. Rajčata, bylinky, nakládaná paprika a cibuli smícháme s dresinkem. Ihned podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika