K receptu
Připravte si broskve v sirupu na zimu, zvláště pokud vám tyto nádherné plody rostou na vlastní zahradě. Ve výsledku získáte dokonalý, aromatický a neuvěřitelně chutný dezert, zvláště pokud přidáte šlehačku. Takto zavařené broskve lze navíc použít jako náplň do koláčů, dortů a tartaletek. Obecně platí, že existuje spousta výhod – a to navzdory skutečnosti, že příprava tohoto přípravku nevyžaduje žádné speciální kulinářské dovednosti. Postupujte podle našich receptů pečlivě a buďte si jisti skvělými výsledky.
Složitost: průměrný Kalorie: 444,00 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 0,90 g/0,10 g/111,00DezertPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 4 porcebroskve – 4 kg pitná voda – 2 lcukr – 400 kyselina glymonová – 2 lžičky. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si broskve. Ovoce omyjte a každé nakrájejte příčně. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Broskve po částech ponořte na 1 minutu a poté je vložte do cedníku pomocí děrované lžíce. Broskve oloupeme.
Krok 2
Broskve rozkrojte napůl a odstraňte pecky. Sterilizujte 1litrové sklenice a víčka libovolným vhodným způsobem a nechte je dobře vyschnout. Na ně těsně naskládejte broskve, dávejte pozor, abyste nepoškodili ovoce.
Krok 3
Pitnou vodu přiveďte k varu. Opatrně jím nalijte na broskve ve sklenicích a zavřete víčky a nechte 30 minut. Poté vypusťte vodu do pánve pomocí speciálního plastového víka s otvory.
Krok 4
Přidejte cukr do vody v pánvi a zapalte. Přiveďte k varu na vysoké teplotě a vařte 2 minuty. Přidejte kyselinu citronovou. Vařte ještě 1 minutu.
Krok 5
Vroucím sirupem zalijte broskve ve sklenicích a ihned uzavřete. Otočte jej na složený ručník a zabalte do teplé deky. Takto necháme úplně vychladnout.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Broskve v sirupu skladujeme nejlépe v lednici, na nejteplejší polici. V pohodě však „přezimují“ na suchém, tmavém a chladném místě, protože pomalé chlazení v teplé dece zcela nahrazuje proces klasické sterilizace ve vodě.
MIMOCHODEM
Do sklenic s broskvemi můžete přidat jakékoli koření. Poslouží badyán, skořice nebo vanilkové tyčinky. Přidejte koření před nalitím sirupu do zavařovaných broskví (krok 5).