Zimní ohnivý chilli kečup

K receptu

Dělali jste někdy chilli kečup na zimu? Pokud ne, doporučujeme vám, abyste se naučili, jak to udělat, pomocí našeho v praxi ověřeného receptu. Klíčem k úspěchu jsou masitá, ale šťavnatá, velká a zralá rajčata, samozřejmě sezónní. Perfektní jsou růžové, které mají bohatou nasládlou chuť, nebo mnohými milované astrachánské. Když dojde na pálivost kečupu, nepřehánějte to: napoprvé odstraňte z chilli papričky semínka. Pokud se vám zdá omáčka málo pikantní, mějte to na paměti do budoucna. Ale v každém případě by nikoho ani nenapadlo nazvat výsledný kečup mdlým!

Složitost: průměrný Kalorie: 49,91 kcal/porce porce: 4 Vaření: 2 hodiny Použitý: 1,54 g/0,26 g/10,44PrázdnýOmáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcezralá šťavnatá rajčata – 3 kg cibule – 500 g česneku – 3 stroužky chilli papričky – 1 lusk sůl – 1 polévková lžíce. l cukr – 120 g mletého černého pepře – 1 ČL mleté ​​skořice – 1/2 ČL suché hořčice – 1 ČL mleté ​​papriky – 1 ČL stolního octa – 100 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte rajčata na kečup. Omyjte je a odstraňte základy stonků. Rajčata nakrájíme na plátky a dáme do hrnce se silným dnem. Umístěte na střední teplotu.

Krok 2

Pánev a rajčata přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Snižte teplo na minimum. Rajčata vařte 1 hodinu, občas promíchejte, aby se nepřipálila.

Krok 3

Cibuli a česnek na kečup oloupeme a nakrájíme nahrubo. Vložte do mísy mixéru a rozmixujte na pyré. Dejte do misky. Přidejte sůl, cukr, mletý černý pepř, hořčici a papriku.

Krok 4

Chilli papričku omyjeme a podélně rozpůlíme. Odstraňte semínka (pokud chcete, můžete si některá nechat). Chilli nasekejte najemno a přidejte do mísy s cibulovou směsí. Zalijte octem a promíchejte. Vršek zakryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut.

Krok 5

Pánev s rajčaty sundejte z plotny. Vypusťte přebytečnou tekutinu. Rajčata propasírujeme přes jemné síto do čistého hrnce. Do vzniklého pyré přidejte cibulovou směs.

Krok 6

Umístěte pánev s budoucím kečupem na střední teplotu a za míchání vařte 25–30 minut. Poté nalijte do suchých sterilizovaných sklenic a uzavřete. Otočte jej na složený ručník a zabalte do teplé deky. Takto necháme kečup úplně vychladnout.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Chilli kečup lze použít jako dochucovadlo ke smaženému masu, drůbeži, zelenině, lze jej zařadit i do různých teplých jídel, polévek, salátových dresinků a marinád.

MIMOCHODEM

Pokud se vám na konci vaření zdá chilli kečup tekutý, přidejte do pánve asi lžíci kukuřičného škrobu a přiveďte směs k varu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika