Site icon Wellness Way Česká republika

Zimní potěšení: Okurkový salát

K receptu

Název salátu jsem vymyslel sám, protože jinak to pojmenovat nejde! Každý, kdo to zkusil, to obdivuje. Je neuvěřitelně lahodný. Vždycky smotám spoustu plechovek, ale bez ohledu na to, jak moc s tím otočíte, nemám dost až do zimy. Tento recept používám již mnoho let a považuji ho za nejlepší. Okurky jsou křupavé a chutnají úžasně. Rodina a přátelé jsou „nadšení“! Připravuje se velmi jednoduše a rychle, bez jakýchkoli potíží. Hlavní složkou salátu je nakládaná okurka. Tento salát je spásou pro ty hospodyňky, kterým okurky přerostly a motá se jim hlava – co s nimi! Nevejdou se do malých sklenic, ale když je nakrájíte na plátky, vejdou se do každé nádoby!

Složitost: snadno porce: 5 Vaření: 30 min Přidat. čas: 30 minMlýnek na masoKonzervováníPrázdnýVegetariánstvíINGREDIENCE NA 5 PORCÍokurky 1,5 kg rajčat 1 kg mrkve 0,5 kg cibule – tuřín 0,5 kg octa 9% 8 lžic krupicového cukru 5 lžic kamenné soli 5 lžic rostlinného oleje 100 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Sklenice omyjte sodou a sterilizujte. Okurky nastrouháme na silnější kolečka.

Krok 2

Cibuli oloupeme a nastrouháme na tenčí kroužky.

Krok 3

Mrkev oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky.

Krok 4

Rajčata omyjte a nechte projít mlýnkem na maso.

Krok 5

Vložte všechny ingredience do hrnce. Přidejte sůl, cukr, olej, ocet. Nechte to vařit. Po uvaření vaříme 5-7 minut. Vložte do sklenic a zakryjte horkými víčky. Otočte se. Přes noc přikryjte přikrývkou, dokud nevychladne.

Krok 6

Dělám vždy dvě porce najednou. Toto je oblíbený salát naší rodiny. Velmi chutné, doporučuji!

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Tady je mrkev křupavá, stejně jako okurky. Kdo má rád jemnější, nastrouhá mrkev ještě jemněji.

UŽITEČNÉ RADY

Používejte masitá (prstová) rajčata, protože obsahují méně šťávy.

Exit mobile version