Zimní zásoby: Pikantní nakládané lilky

K receptu

Marinované lilky chutnají trochu jako houby. Proto, pokud jste se najednou nikdy nedostali do lesa na „tichý lov“, klidně si kupte „modré“ a uvařte si je podle našeho receptu. Koření, které se zde používá, je zcela tradiční, které pravděpodobně najdeme v kuchyňské skříni každé hospodyňky: nové koření a černý pepř, bobkový list, hřebíček, semena kopru. K lilkům přidáme i chilli papričku: předkrm bude pikantnější. Lilky nakládané na zimu se velmi snadno připravují, takže i když nemáte dlouholeté zkušenosti s konzervováním, klidně se pusťte do práce a nepochybujte o vynikajícím výsledku.

Složitost: snadno Kalorie: 396,88 kcal/porce porce: 4 Vaření: 45 min Použitý: 4,52 g/18,33 g/53,21PrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcemalé mladé lilky – 1 kg pohanková cibule – 300 g česnek – 4 stroužky malá chilli paprička – 1 ks bobkový list – 4 ks zrnka černého pepře – 12 ks hrášek z nového koření – 4 ks hřebíček – 4 ks sušená semena kopru – 2 polévkové lžíce . l.sůl Pro marinádu na 2 litry vody:sůl – 2 polévkové lžíce. l.cukr – 5-6 polévkových lžic. l. rostlinný olej – 4 polévkové lžíce. l.jablečný ocet – 200 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si lilky. Ovoce omyjeme a podélně rozpůlíme. Poté nakrájíme na plátky. Dáme do mísy a pořádně dochutíme solí. Promíchejte a nechte 20 minut.

Krok 2

Sklenice sterilizujte jakýmkoli způsobem. Poté osušte a rozdělte veškeré koření uvedené v receptu (bobkový list, kuličky pepře, hřebíček a semena kopru).

Krok 3

Na marinádu přiveďte ve velkém hrnci k varu vodu se solí a cukrem. Nalijte rostlinný olej, jablečný ocet a vařte 1 minutu na vysoké teplotě. Marinádu ochutnejte a v případě potřeby přidejte ještě trochu soli nebo cukru.

Krok 4

Lilky opláchněte pod tekoucí vodou a vymačkejte. Přendejte do marinády a přiveďte k varu. Vařte 5 minut na středním plameni. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.

Krok 5

Do lilkové marinády přidejte cibuli a papriku. Vařte 1 minutu a stáhněte z ohně. Scedíme v cedníku a sbíráme marinádu. Česnek oloupeme. Každý hřebíček nakrájíme na tenké plátky. Vložte do připravených sklenic.

Krok 6

Lilek s cibulí a paprikou rozdělíme do sklenic s kořením a česnekem. Marinádu přiveďte k varu. Nalijte ji na zeleninu ve sklenicích. Srolujte víčka a otočte je na složené ručníky. Necháme úplně vychladnout.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Před podáváním vyjměte lilky, naložené na zimu, ze sklenice na talíř a bohatě posypte nasekanými bylinkami podle chuti. Ideální je petržel, kopr a koriandr.

MIMOCHODEM

Vařte lilky v marinádě několik minut podle pokynů v receptu, aby si zelenina zachovala svůj tvar a pěknou pružnou strukturu. Totéž platí pro cibuli a papriku: měly by zůstat šťavnaté a křupavé.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: