Site icon Wellness Way Česká republika

Zkouška tradice: Německý bramborový salát

K receptu

Receptů na německý bramborový salát je mnoho a naše verze je jen jedním z nich. Někdy je toto jídlo velmi „bohatá“ směs, která obsahuje dlouhý seznam ingrediencí. A někdy jsou salátem jen nahrubo nakrájené vařené brambory s cibulí, ochucené rostlinným olejem. Rozhodli jsme se vám ukázat naši vizi tohoto německého jídla a ke dvěma klasickým surovinám přidali nakládané okurky, uzenou klobásu a kopr. No a rozhodli se udělat omáčku k bramborovému salátu tradiční – z olivového oleje, vinného octa a hořčice. Ukázalo se to velmi chutné a uspokojivé, o čemž se snadno přesvědčíte, pokud pokrm připravíte podle našich podrobných pokynů.

Složitost: snadno Kalorie: 402,38 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 8,12 g/29,66 g/26,25Německá kuchyněSalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcebrambory – 500 g nakládané okurky – 2 ks salám – 8 plátků kopr – 5 středně velkých cibulí – 2 ks hořčičná semínka – 1 lžička vinný ocet – 1 polévková lžíce. l. zrnitá hořčice – 1 lžička olivový olej – 4 polévkové lžíce. l.mletý černý pepř sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na salát. Brambory důkladně omyjte kartáčem a uvařte ve slupce doměkka (20 minut po vyvaření vody). Necháme vychladnout, poté oloupeme a nakrájíme na velké plátky nebo kolečka.

Krok 2

Nakládané okurky nakrájíme na tenké plátky a salám na nudličky. Kopr omyjeme, dobře osušíme a zbavíme hrubých stonků. Zbylou zeleninu nakrájejte nadrobno.

Krok 3

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Přeneste do velké salátové mísy. Přidejte brambory, okurky a kopr. Přisypeme hořčičná semínka a promícháme.

Krok 4

Připravte dresink na salát. Smíchejte ocet, hořčici a olivový olej. Sůl a pepř podle chuti. Lehce prošleháme vidličkou. Omáčkou přelijte ingredience salátu a promíchejte, aby se spojily.

UŽITEČNÉ RADY

V německém bramborovém salátu můžete přidat buď syrovou cibuli, nebo osmaženou, dokud nebude křupavá a hnědá. Druhá možnost je také velmi úspěšná a takto bude pokrm ještě uspokojivější.

MIMOCHODEM

Obložení německého bramborového salátu dobrým dýňovým olejem zvýrazní chuť pokrmu. Mimochodem, přesně takhle se připravuje v Rakousku.

Exit mobile version