Alexey Aizen představuje svůj luxusní borůvkový džem

K receptu

Tento „džem“ obsahuje minimální množství cukru a zachovává si veškerou chuť, vůni a většinu vitamínů v borůvkách. Vzhledem k tomu, že tekutina prakticky nevaří a po celou dobu chladne (při přidání nové porce bobulí), zůstávají borůvky nedotčené – a džem vypadá skvěle.

Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 45 minMixérVařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCE2–2,5 kg velmi čerstvých borůvek 200 g cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Roztřiďte borůvky, abyste se ujistili, že v nich nejsou žádné zkažené bobule, listy nebo jiné nečistoty.

Krok 2

Do velkého kastrolu se silným dnem dejte 300 g borůvek, smíchejte s cukrem a ponorným mixérem rozmixujte na pyré. Umístěte na mírný oheň.

Krok 3

Jakmile začne stoupat pěna (tedy úplný začátek varu), dejte do pánve velkou hrst lesních plodů, počkejte, až pěna opět začne stoupat, a přidejte opět čerstvé borůvky.

Krok 4

Takto přidejte všechny borůvky, aniž byste nechali směs kdykoli dojít k plnému varu.

Krok 5

Džem vložte do sterilizovaných sklenic, zakryjte víčky a pasterujte 15 minut. Zavřete víčka, džem otočte a vychladněte. Skladujte na chladném místě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika